11.8 milioane de terminale iPhone vandute de Apple in trimestrul 4 din 2010

iPhone 4 este fara discutie cel mai de succes produs din intreaga istorie a companiei Apple deoarece a contribuit la ceea ce se estimeaza a fi cel mai profitabil trimestru pentru vanzarile terminalelor iPhone de la lansarea acestora din iunie 2007. Americanii de la revista Fotrune estimeaza ca in trimestrul al patrulea din 2010 Apple a reusit sa vanda 11.8 milioane de terminale iPhone, adica cu aproape 50% mai multe decat vanduse in trimestrul 1 din 2010 care “detine” in momentul de fata recordul pentru profitabilitate. Aceasta crestere se colosala inregistreaza pe fondul unor probleme foarte mari cu stocurile pentru terminalul iPhone 4, deci daca ar fi reusit sa tina pasul cu cererea Apple probabil ar fi stabilit un record greu de detronat.

Of all its products, none is more important to Apple’s bottom line than its smartphone, which generated $5.4 billion in fiscal Q3 — 40% of the company’s total revenue. The iPhone 4, launched three days before the end of that quarter, has been in short supply ever since, making it trickier than usual for analysts trying to estimate sales in advance of Apple’s quarterly earnings report.

Dupa cum spun si cei de la Fortune, iPhone-ul este cel mai important produs al Apple avand in vedere ca in trimestrul 3 a generat 40% din incasarile companiei. Parerea mea este ca trimestrul acesta vanzarile terminalelor iPhone vor depasi 50% din incasarile totale ale companiei si sper ca Apple sa ofere an dupa an produse din ce in ce mai bune si mai bine dotate deoarece se pare ca, produsele lor sunt din ce in ce mai cautate.

10 COMENTARII

  1. Nu e vorba nici de semestru nici de trimiestru…este vorba de sfertul unui anul, adica 1/4 … Q vine de la quarter… q1, q2, q3 si q4 formeaza un an.

  2. Da, ok dar cei de la Fortune spun Q4 si Apple va prezenta informatiile pentru Q4 pe 18 octombrie. La noi din cate stiu se spune trimestru, adica 3 luni x 4 .

  3. pai acolo nu e vorba de trimestru…e vorba de Q= quarter = sfert. Pana la urma un sfert are 3 luni, deci poate fi considerat un trimestru (3 luni consecutive).