iPad 2 cu ecran Retina Display de 7 inch, o camera si memorie interna de 128GB

Aceasta pare a fi o prima imagine cu carcasa din spate a noii tablete iPad 2, insa la fel de bine ar putea fi doar o poza modificata in Photoshop deoarece in imagine pare a fi modelul curent al tabletei iPad dar cu un locas lateral pentru introducerea cablului de 30 pini. Apple a inregistrat un brevet de inventie in care este prezentat acest al doilea port conector si principala sa functie ar consta in oferirea posibilitatii de a conecta tableta la un dock in landscape mode. Parerea mea este ca aceasta imagine e prematura si nu reprezinta realitatea.

Odata cu aceasta imagine au aparut alte zvonuri care indica lansarea unei tablete iPad 2 cu ecran Retina Display de 7 inch, memorie interna de 128GB si doar o singura camera. 4 generatii de iPhone au fost lansate de Apple si toate aceste 4 generatii au ecran de 3.5 inch deci nu cred ca tableta iPad 2 va avea un ecran mai mic decat cel al versiunii actuale si imi bazez afirmatia pe modul in care Apple a tratat modelele de iPhone. E destul de posibil ca tableta iPad sa aiba Retina Display, insa nu e absolut necesar deci aceasta ramane doar o probabilitate, memoria de 128GB consider ca e tot o probabilitate deoarece deocamdata nu e nevoie de tablete cu asemenea capacitate de stocare. Daca iPad 2 va avea o singura camera atunci aceasta va fi cu siguranta dedicata FaceTime-ului, insa probabil va fi una de calitate slaba si Apple va mentine spre vanzare camera kit-ul din AppStore.

Aceasta este parerea mea in legatura cu tot ce s-a spus despre tableta iPad 2. Mai sunt cateva luni pana la lansare si vom afla informatii certe despre noua tableta doar daca Gizmodo sau vreun cetatean din Taiwan mai “gasesc” un prototip de la Apple.