limera1n – noua solutie de jailbreak de la geohot!

28

Va mai aduceti aminte de luna aprilie cand toata lumea astepta o solutie de jailbreak si site-ul limera1n.com a aparut din senin? Atunci se presupunea ca i-ar apartine lui geohot si ar face jailbreak pentru iOS 3.1.3, insa acesta a negat si a ajuns in final sa se retraga din lumea jailbreaking-ului. Ei bine, iata ca acum la aproape jumatate de an distanta geohot se intoarce sa ne “salveze” din nou si va lansa solutia de jailbreak limera1n care dupa cum vedeti in poza va functiona, cel putin, cu iPad, iPhone 3GS(probabil cu bootrom nou)/4 si iPod Touch 3G. Se pare ca limera1n va fi untethered deci nu va necesita reimplementarea jailbreak-ului dupa ce dati un restart terminalului vostru, dar comex spune ca va fi untethered doar pe iOS 4.1.

limera1n va fi disponibil pe 11/10/10, adica la o zi distanta de greenp0ison, insa p0sixninja a afirmat ca se lucreaza la posibilitatea implementarii limera1n in greenp0ison pentru e evita lansarea a 2 solutii de jailbreak distincte sau a 2 exploit-uri separate. Totul e real, nu e nici o gluma, geohot va reveni si va lansa o solutie de jailbreak pentru cei care au fost “lasati pe dinafara” de greenp0ison, adica va fi iar in centrul atentiei pentru o perioada destul de mare. Despre decodare nu s-a vorbit deloc insa daca geohot s-a intors atunci e posibil sa vedem si o solutie de decodare in curand.

In concluzie: daca p0sixninja si geohot nu reusesc sa se inteleaga atunci nu vom avea doar greenp0ison lansat duminica ci si limera1n disponibil luni. Ambele vor functiona pe iOS 4.1 insa limera1n va face jailbreak probabil pentru toate iDevice-urile.