limera1n – noua solutie de jailbreak de la geohot!

Va mai aduceti aminte de luna aprilie cand toata lumea astepta o solutie de jailbreak si site-ul limera1n.com a aparut din senin? Atunci se presupunea ca i-ar apartine lui geohot si ar face jailbreak pentru iOS 3.1.3, insa acesta a negat si a ajuns in final sa se retraga din lumea jailbreaking-ului. Ei bine, iata ca acum la aproape jumatate de an distanta geohot se intoarce sa ne “salveze” din nou si va lansa solutia de jailbreak limera1n care dupa cum vedeti in poza va functiona, cel putin, cu iPad, iPhone 3GS(probabil cu bootrom nou)/4 si iPod Touch 3G. Se pare ca limera1n va fi untethered deci nu va necesita reimplementarea jailbreak-ului dupa ce dati un restart terminalului vostru, dar comex spune ca va fi untethered doar pe iOS 4.1.

limera1n va fi disponibil pe 11/10/10, adica la o zi distanta de greenp0ison, insa p0sixninja a afirmat ca se lucreaza la posibilitatea implementarii limera1n in greenp0ison pentru e evita lansarea a 2 solutii de jailbreak distincte sau a 2 exploit-uri separate. Totul e real, nu e nici o gluma, geohot va reveni si va lansa o solutie de jailbreak pentru cei care au fost “lasati pe dinafara” de greenp0ison, adica va fi iar in centrul atentiei pentru o perioada destul de mare. Despre decodare nu s-a vorbit deloc insa daca geohot s-a intors atunci e posibil sa vedem si o solutie de decodare in curand.

In concluzie: daca p0sixninja si geohot nu reusesc sa se inteleaga atunci nu vom avea doar greenp0ison lansat duminica ci si limera1n disponibil luni. Ambele vor functiona pe iOS 4.1 insa limera1n va face jailbreak probabil pentru toate iDevice-urile.

28 COMENTARII

  1. Multumesc ZAONE pentru toate informatiile.Astept cu nerabdare si unlock pentru os4.1. Ai timp sa imi expleci si mie ce inseamna untethered sau tethered ?

  2. Tethered – cand inchizi/deschizi telefonul trebuie sa rulezi iar solutia de jailbreak pentru a intra in sistem, altfel telefonul ramane in Recovery Mode.
    Untethered – reversul celor spuse mai sus.

  3. Se pare ca geohot a gasit un exploit diferit de ce au gasit ceilalti si se oftica ca se pierd astfel 2 exploit-uri, dar dupa cum zice geohot e posibil ca cei de la Apple sa stie deja de exploit-ul gasit de el. p0sixninja e un lake sportivu pana la urma, a se vedea reactiile lui pe twitter.

    comex e increzator totusi ca JB-ul o sa mearga si la 4.2, desi mai e vreo 1 luna pana la lansare. 🙂

  4. hmm mie imi vine greu a crede ca se vor scoate doua exploit-uri care sa faca acelasi lucru..
    deci eu zic ca poza cu cele 4 deviceuri cu logo limera1n e fake

  5. crezi ca e posibil ca geohot sa dea drumul si la decodare de baseband?daca refuza asocierea ar fi un motiv bun,le-ar da rau peste gura….ce crezi zaone vine si cu unlock?

  6. eu cred ca am sa astept limera….geohot mereu a facut chesti simple si bune….acum o sa vedem luni diferetna dintre ele…daca o sa apara luni ceva ca geohot a mai facut el glume proaste

  7. E bine sa existe concurenta pentru Dev-Team si Chronic Dev Team. E rau ca se pierd 2 exploituri. E bine ca si cei cu 3gs bootrom nou o sa avem jailbreak pentru 4.1. Insa ce se discuta pe twitter, ca e foarte rau, ca acest exploit putea fi folosit pe iphone 5 si iPad 2 e tampenie. Nu avem inca iPad oficial in multe tari si pana la iPhone 5 mai e un an. Sa fiu sincer eu nici nu asteptam o solutie de jailbreak inainte de ios 4.2 iar acum avem 2.
    Sa vedem ce ne aduce viitorul.