Pot face update la iOS 4.1 fara a actualiza baseband-ul?

O intrebare care cu siguranta se afla pe buzele multora in momentul de fata asa ca haideti sa vedem ce terminale pot face update la iOS 4.1 fara insa a actualiza baseband-ul si a putea folosi ultrasn0w pentru decodare. In primul rand trebuie sa verificati ce versiune de baseband are telefonul vostru iar pentru a face asta mergeti in Settings>General>About si faceti scroll pana jos unde apare campul Modem Firmware. La in dreptul acestui camp apare valoarea 05.15.01 pentru ca am facut update la iOS 4.2, deci baseband-ul meu nu e deblocabil sub nici o forma! Daca la acel camp va apare valoarea 05.14.02/02.x atunci nici aceste baseband-uri NU SUNT DEBLOCABILE in momentul de fata. Acum puteti decoda cu ultrasn0w urmatoarele versiuni de baseband :

  • pana la si inclusiv 05.13.x – iPhone 3G/3GS;
  • baseband 01.59.00 – iPhone 4.

Bun, acum ca am aflat ce versiuni de baseband sunt/nu sunt deblocabila haideti sa vedem cum puteti face update la iOS 4.1 fara a actualiza versiunea de baseband si a putea pastra posibilitatea de a folosi ultrasn0w pentru decodare :

  • iPhone 3G/3GS – puteti folosi sn0wbreeze pentru a face un custom ipsw ce nu actualizeaza baseband-ul. Aveti un tutorial aici insa NU VA RECOMAND sa folositi sn0wbreeze pentru ca este un program plin de buguri. Va recomand sa asteptati PwnageTool ce va fi disponibil in curand, dar va fi doar pentru Mac OS X.
  • iPhone 4 – puteti folosi acest tutorial pentru a face update la iOS 4.1 fara a actualiza baseband-ul folosind TinyUmbrella. Daca urmati pasii de acolo indeaproape veti reusi, daca nu sunteti siguri pe voi mai bine asteptati PwnageTool ce va fi lansat in curand, dar va fi doar pentru Mac OS X.

Cam asta ar fi tot, tineti minte ca baseband-ul nu poate fi downgradat la o versiune anterioara, deci daca baseband-ul vostru nu e deblocabil atunci va trebui sa asteptati o solutie de decodare care nu se stie cand va fi disponibila.