Prima Pagina baseband Pot face update la iOS 4.1 fara a actualiza baseband-ul?

Pot face update la iOS 4.1 fara a actualiza baseband-ul?

O intrebare care cu siguranta se afla pe buzele multora in momentul de fata asa ca haideti sa vedem ce terminale pot face update la iOS 4.1 fara insa a actualiza baseband-ul si a putea folosi ultrasn0w pentru decodare. In primul rand trebuie sa verificati ce versiune de baseband are telefonul vostru iar pentru a face asta mergeti in Settings>General>About si faceti scroll pana jos unde apare campul Modem Firmware. La in dreptul acestui camp apare valoarea 05.15.01 pentru ca am facut update la iOS 4.2, deci baseband-ul meu nu e deblocabil sub nici o forma! Daca la acel camp va apare valoarea 05.14.02/02.x atunci nici aceste baseband-uri NU SUNT DEBLOCABILE in momentul de fata. Acum puteti decoda cu ultrasn0w urmatoarele versiuni de baseband :

 • pana la si inclusiv 05.13.x – iPhone 3G/3GS;
 • baseband 01.59.00 – iPhone 4.

Bun, acum ca am aflat ce versiuni de baseband sunt/nu sunt deblocabila haideti sa vedem cum puteti face update la iOS 4.1 fara a actualiza versiunea de baseband si a putea pastra posibilitatea de a folosi ultrasn0w pentru decodare :

 • iPhone 3G/3GS – puteti folosi sn0wbreeze pentru a face un custom ipsw ce nu actualizeaza baseband-ul. Aveti un tutorial aici insa NU VA RECOMAND sa folositi sn0wbreeze pentru ca este un program plin de buguri. Va recomand sa asteptati PwnageTool ce va fi disponibil in curand, dar va fi doar pentru Mac OS X.
 • iPhone 4 – puteti folosi acest tutorial pentru a face update la iOS 4.1 fara a actualiza baseband-ul folosind TinyUmbrella. Daca urmati pasii de acolo indeaproape veti reusi, daca nu sunteti siguri pe voi mai bine asteptati PwnageTool ce va fi lansat in curand, dar va fi doar pentru Mac OS X.

Cam asta ar fi tot, tineti minte ca baseband-ul nu poate fi downgradat la o versiune anterioara, deci daca baseband-ul vostru nu e deblocabil atunci va trebui sa asteptati o solutie de decodare care nu se stie cand va fi disponibila.

 • Danut

  Zaone, se misca mai bine tel cu 4.1?

 • Da.

 • Am iPhone 4 neverlocked zaone, pot sa upgradez la 4.1 direct din iTunes cu tot cu baseband upgrade si pe urma sa fac jailbreak cu limera1n? Recomanzi sa fac asa?

  La firmware scrie 01.59.00.
  Deoarece telefonul este sim free am ajuns la concluzia asta dar poate ma insel, astept un raspuns te rog!

 • Daca e neverlocked poti face.

 • Bissy

  Si pentru Windows ce solutii avem daca sn0wbreeze are buguri 😕 (pt 3gs 05.13.04) Va aparea vreo alta versiune curand sau… ? ms

 • Nu exista alte solutii pentru Windows. Nu se intelege din articol ca baseband-ul 05.13.04 e deblocabil?

 • Aurelius

  pai ce conteaza ca 05.13.04 e deblocabil daca odata cu update la 4.1 iti schimba si bb-ul? iar pentru a pastra bb-ul asta tre folosit snowbreeze care zici ca e plin de bug-uri? si asa, ca sa fol sn0wbreez iti tre restore la 3.1.2 pt care tre shsh-ul din ce stiu. si cum naiba sa am shsh pt 3.1.2 cand telul meu a venit cu 4.0 pe el?
  tre o solutie care sa faca jb si unlock cum a facut blackr1n acu un an. aia da revelatie (e drept, aveam iphone 3g atunci)

 • daniel

  salut!din cate am inteles nu pot sa fac update cu sn0wbreeze pe iphone 3gs bootrom nou avand doar 4.0.2?asa a venit,cu acest ios.

 • Faci intai jailbreak cu limera1n si incerci apoi update la iOS 4.1 cu un custom facut cu sn0wbreeze.

 • Bobby

  Pai la mine nu-i acelasi lucru ca si la Daniel? Daca trec la 4.0.1 si ii fac jailbreak , ar trebui sa pot face un custom firmware cu sn0wbreeze si la 3gs-ul meu, new bootrom, nu? Nici eu nu am cum sa ajung inapoi la 3.1.2 ca nu am salvat shsh-ul. Am doar incepand de la 3.1.3, ca pe asta am jb acuma. lamureste-ma, te rog.

 • Vyk

  Ca sa inteleg, ca e prea multa informatie peste tot… 3GS new bootrom, pot face update la 4.1 ?doar daca ma intorc la 3.1.2? Si asta doar daca am SHSH-urile salvate, ceea ce nu e si cazul meu? Ca sa stiu o data pentru totdeauna daca pot sa ma “arunc” la upgrade sau mai bine stau linistit. Multumesc.

 • Poti face update la iOS 4.1 fara SHSH.

 • daniel

  putem face dar avem nevoie de unlock

 • Bobby

  @Vyk: Cred ca sunt niste neantelegeri la mijloc. Daca nu am inteles bine, il rog pe Zaone sa ma corecteze, daca gresesc. Pe tutoriale, la 3gs, new bootrom, scrie ca nu poti face update la 4.x decat daca poti sa ta intorci la 3.1.2, avand shsh-ul salvat pt aceasta versiune, bineanteles. Eu m-am gandit ca, fiind intr-o situatie in care nu ai shsh pt 3.1.2, pt ca esti la o versiune superioara sau ai primit idevice-ul cu o versiune superioara, s-ar pute totusi face update la 4.x. Argumentele sunt: daca ai deja jailbreak pe versiunea pe care esti ti se salveaza automat shsh-urile si pt versiunile pe care nu le-ai avut niciodata. Poti face update la orice versiune ai shsh-ul salvat si vei primi si versiunea de baseband aferenta ios-ului pe care-l alegi pt update. Pana la 4.0.1 poti face update si poti debloca si baseband-ul aferent care este 5.13.01 cu ultrasn0w.
  Eu am vazut postarea lui Daniel si raspunsul lui Zaone si am inteles din cele doua lucruri ca poti face update cu un customfirmware prin sn0wbreeze si la 3gs, new bootrom, la 4.1 , chiar daca nu poti trece la 3.1.2

 • Ai inteles gresit, sunt multe programe de jailbreak si fiecare are particularitatile sale. sn0wbreeze nu permite incarcarea unui custom ipsw pe iPhone 3GS cu bootrom nou decat daca e pe iOS 3.1.2 jailbroken, atat.
  Poti face acum restore la iOS 4.1 pentru ca e ultima versiune de iOS disponibila si nu ai nevoie de SHSH. SHSH-urile se salveaza pentru fiecare versiune de iOS indiferent daca acea versiune e instalata in telefonul tau sau nu. NU SE POT SALVA SHSH-uri pentru versiune de iOS anterioare celei existente in AppStore.

 • Vyk

  Da, se poate face update direct la 4.1, dar asta implica modificarea baseband-ului si, implicit, pierderea functiei de telefon. Cel putin pana va aparea si o solutie de unlock, dar cum 4.2 apare peste o luna nimeni nu cred ca se gandeste la unlock pentru 4.1.
  Iar asta inseamna ca trebuie sa raman la 4.0, pentru ca nu am SHSH-urile de 3.1.2, asa ca nu pot face un custom ipsw cu sn0wbreeze, astfel incat sa nu mi se modifice bb.
  Corect?

 • Bobby

  daniel
  Posted October 10, 2010 at 11:10 AM
  salut!din cate am inteles nu pot sa fac update cu sn0wbreeze pe iphone 3gs bootrom nou avand doar 4.0.2?asa a venit,cu acest ios.

  APOI RASPUNSUL LUI ZAONE :

  zaone
  Posted October 10, 2010 at 11:11 AM
  Faci intai jailbreak cu limera1n si incerci apoi update la iOS 4.1 cu un custom facut cu sn0wbreeze.

  Am vrut sa zic ca: avand jb la 3.1.3 am in cydia shsh 4.0, 4.0.1, 4.0.2
  Cu shift restore la 4.0 ( cu modificare hosts, etc) ajung la 4.0. Corect? Ii fac jb cu jailbreakme.com si am cydia.Corect? Ii fac unlock cu ultrasnow. Corect?
  Am 3gs la 4.0 cu noul bootrom ( DESI A FOST PE 3.1.3 SI A AVUT JB CU SPIRIT ANTERIOR) jb si unlock dupa acesti pasi. Corect?
  Luand in considerare intrebarea lui Daniel si raspunsul tau, zaone, nu se subantelege ca poti face un custom firmware pt 4.1 la un 3gs new bootrom care are 4.x instalat si cu jb pe el deja?
  Daniel a zis ca are 4.0.2 si tu i-ai zis sa faca update la un custom fmw pt 4.1. Nu asa ai scris mai sus?
  Daca urmezi pasii mei, nu ajungi de la 3.1.3 pe 3gs-new bootrom direct la un custom fmw 4.1 la 3gs new bootrom?!

 • Bobby

  As dori o lamurirevka ultimul post, zaone. Mersi.

 • misu_sm

  da si eu acum incerc sa instalez un custom firmware facut de snowbreeze pe un 3gs new bootrom nu merge si cu tiny umbrella imi ramane tot processu la 80% bara de loading in telefon si acolo ramane .. nu da eroarea de baseband.. idei cineva?:)

  am incercat si am instalat si spirit2pwn si nici macar restore la 4.01 4.0 nu vrea sa ma lase sa ii fac imi tot ramane la 80% loading

 • @Bobby: TEORETIC un jailbreak cu limera1n pe 4.0/4.0.1/4.0.2 ti-ar permite sa folosesti un custom firmware. Dar treaba asta e TEORETICA pentru ca nimeni nu a confirmat-o. Spun ca e teoretic pentru limera1n face jailbreak in bootrom deci ar trebui sa mearga. Daca faci jailbreak cu jailbreakme.com nu va merge sigur pentru ca acel jailbreak e userland deci in iOS si nu din bootrom. Poti incerca jailbreak cu limera1n si apoi sa incarci acel custom fw dar eu nu iti pot garanta ca va merge.

 • lecca

  Pt. Bobby

  salut,

  Ai zis asa: “Am 3gs la 4.0 cu noul bootrom ( DESI A FOST PE 3.1.3 SI A AVUT JB CU SPIRIT ANTERIOR) jb si unlock dupa acesti pasi.”

  Eu am 3gs cu 3.1.3, bb 05.12.01, bootrom nou, carrier pe franta, pe care l-am jailbreakuit cu spirit si decodat cu ultrasnow.

  Ajuta-ma te rog sa trec la OS 4.0 (asa cum ai tu acuma!) si spune-mi daca merita!

  PS: Parca in Cydia la inceput am apasat pe un “Make my life easier”, dar nu stiu cum sa vad daca am SHSH salvat. Telefonul asa a fost de nou cu 3.1.3 si 05.12.01.

  De ce vrei sa treci la 4.1. Sunt probleme la 4.0?

  Multumesc!

 • lecca

  A iesit acuma!

 • Ai citit prima pagina ? http://www.zaone.ro/

 • florin

  salut.sti cineva daca se poate debloca iphone 4 ios5.01 baseband 4.11.08