Prima Pagina iOS 4.1 Cum sa rezolvi problemele de restore cu PwnageTool 4.1

Cum sa rezolvi problemele de restore cu PwnageTool 4.1

Am observat ca foarte multi dintre voi se plang de probleme cu folosirea unui custom ipsw facut cu PwnageTool asa ca acest articol are menirea de a clarifica natura acestor probleme si de a va da solutii pentru rezolvarea lor. Daca aveti un iPhone 3GS(indiferent de bootrom) cu iOS 3.1.3/4.0/4.0.1 si jailbreak cu Spirit/jailbreakme.com atunci nu puteti folosi in Windows un custom ipsw facut cu PwnageTool 4.1 deoarece acele solutii de jailbreak nu permit folosirea unui custom ipsw. Spirit si solutia de jailbreak de pe jailbreakme.com sunt userland adica nu exploateaza bootrom-ul si nu permit incarcarea unui custom ipsw, de asta primiti erorile in iTunes si de asta este necesar sa introduceti telefonul in DFU Mode de pe un Mac urmand pasii din PwnageTool deoarece PwnageTool injecteaza un exploit in telefon in timpul acestui proces si va permite sa faceti restore.

Daca aveti un iPhone 4 cu iOS 4.0/4.0.1 jailbroken cu jailbreakme.com atunci recomandarea de mai sus se aplica si pentru voi. Situatia e identica si pentru posesorii de iPod Touch 3G sau chiar si pentru cei cu iPod Touch 2G cu bootrom nou.

Daca nu aveti un Mac prin preajma dar doriti sa faceti update la iOS 4.1 cu un custom ipsw facut cu PwnageTool atunci singura voastra solutie este sa faceti restore la iOS 4.0/4.0.1 folosind SHSH-urile salvate si apoi sa faceti jailbreak cu limera1n sau greenpois0n pentru ca acestea va vor permite sa folositi acel custom ipsw fara probleme. Nu veti mai primi erori 1600, 21 sau altele de genul asta si procesul de restore ar trebui sa mearga fara probleme deoarece aceste solutii de jailbreak exploateaza bootrom-ul si permit incarcarea de custom ipsw’s.

Este totodata necesar sa faceti update programului iTunes la versiunea 10.0.1, altfel procesul nu va functiona.

Sper ca am acoperit toate problemele, daca mai aveti intrebari postati-le in comentarii. Pentru a vedea sursa oricaror erori din iTunes puteti verifica lista aceasta.

 • shecky

  Pentru baieti cu 3G ii pui la un loc cu 3Gs sau varinta cu restore la 4.0 si pe urma custom restore la 4.1?

 • Nu am inteles nimic.

 • shecky

  Adica cei ce au iphone 3G pot sa fac custom restore ca si cei cu 3Gs?Sau se incadreaza in alta categorie?

 • Pot face fara probleme restore cei cu 3G.

 • shecky

  Scuze ca te bat la cap dar eu am un 3G si nu am reusit fara pwnagetool! Adica a trebuit sa pun in DFU mode cu ajutorul programul pwnagetool sub MAC in vmware si pe urma custom restore in itunes din windows la CFW 4.1 creeat? Si aveam firmware 3.1.2! Exista o alta modalitate?

 • SbT

  eu am instalat doua versiuni de mac os in vmware si in virtualbox, dar tot nu reusesc sa il pun in DFU pentru ca secundetele trec foarte foarte greu in MAC. Solutii ?

  Mentionez ca am facut jailbreak la un 3gs cu soft 4.0.1 cu limera1n si nu merge sa incarc (in windows) un costum ipsw facut cu pwnagetool.

 • @SbT: Eu am incarcat pe un iPhone 4 in Windows un custom facut cu PwnageTool, deci daca merge pe iPhone 4 atunci sigur merge pe 3GS. Ce versiune de iTunes ai?
  @shecky: Eu cred ca tu nu ai facut restore daca tot ai 3.1.2. Vezi tutorialul asta : http://www.zaone.ro/tutoriale/2010/03/28/cum-sa-faci-restore-folosind-orice-firmware/

 • SbT

  10.0.1

 • O sa incerc mai tarziu sa pun telefonul in DFU Mode si pe Mac sa vad care e situatia. Oricum din Windows mi-a mers fara probleme, dar eu am iTunes 10.1 beta 2, iOS 4.1 jailbroken cu limera1n.

 • daniel

  sbt!in timp ce ti se opreste din numarat secundele si el e in dfu mai baga-l odata in dfu fara sa il scoti si iti arata mesajul u are in.dar mie tot imi da erori.desi am jb cu limera1n.

 • shecky

  @zaone: cred ca stiu totusi sa fac un restore, un custom restore.Stiu ce inseamna DFU sau recovery, etc. Tu cum numesti atunci cind ai firmware 3.1.2 pe un iphone 3G cu baseband 05.13.04 si vrei sa il duc ila firmware 4.1 si sa pastrezi baseband-ul si sa ii faci si unlock? Cunosti o alta metoda? Poate sa confirme cineva ca poate sa ii faca custom restore si altfel?

 • SbT

  @daniel pana trece timpul ala bag telefonul in dfu de 4 ori si tot nu imi apare ca fiind in dfu.
  Am pus si eu 10.1 beta 2, am facut si restore la 4.0 si tot nu vrea …

 • Andrei I

  Ai vre-un thread creat cu “how to downgrade using shsh from cydia”? :). Am 4.1 pus pe un 3gs, jailbreak cu sn0wbreeze. Am un custom ipsw facut pe mac….ca sa fac downgrade la 4.0 nu trebuie decat sa pun in hosts 74.208.10.249 gs.apple.com ? Am shsh salvat in cydia sigur. Dar daca fac restore la 4.0 nu mi se ridica si baseband-ul? Momentan il am 05.11.07

 • Ales

  cei care au pus p 3g si au reusit sa lase un comm sa zica cum merge ? merci

 • AurelianOvidiu

  Daca am ios 4.0 pe un 3gs si pe alt 3gs un 4.0.1 pot face jb cu greenp0ison dupa care sa ii incarc costumul iswp ?

 • @AurelianOvidiu: Teoretic da, ar trebui sa mearga.
  @shecky, Sbt: Voi testa metoda de a baga telefonul in DFU Mode din PwnageTool.
  @Andrei I: http://www.zaone.ro/tutoriale/2010/08/21/tutorial-cum-sa-transferi-in-pc-un-shsh-salvat-in-cydia/ http://www.zaone.ro/tutoriale/2010/08/22/tutorial-cum-sa-faci-downgraderestore-de-firmware-cu-shsh-salvat-de-tinyumbrella/
  Imi pare rau sa va anunt dar mie in VmWare PwnageTool nu imi recunoaste telefonul absolut deloc, deci toate problemele astea cu VmWare ar putea fi chiar de la vmware si am impresia ca ii lipsesc niste drivere de la USB. Imi pare rau dar trebuie sa cautati un mac..

 • keiran lee

  eu nu pot da restore pe iphone 3gs la 4.0.1 sau 4.0 primesc erroarea 3194 de la itunes. am shsh salvate si folosesc 4.0.1 momentan. insa doresc sa restalez 4.0 sau 4.0.1 si sa fac jailbreak cu greenp0ison sau limera1n. stie cineva ce trebie sa fac sa nu mai primesc erroarea 3194 din timpul restore? stima

 • gigi ket

  jailbreak pe 4.0 cu limera1n si tot primesc erroarea 1600 din custom restore

 • grosu

  am o cartela dinaia universala de activare dar insa knd o bag zice waiting for activation this may take a while. sa inteleg ca telu nu e activat?? pt k knd introduc cartela mea ma bag in emergecy call !?

 • shecky

  @zaone: depinde ce imagine folosesti si de versiunea de vmware!
  Eu de exemplu am OS X 10.4.7 creeat pe un FreeBSD ce ruleaza sub ultima versiune de vmware (7.1 parca si e free pentru 30 zile 🙂 ).Imi vede iphone sub toate formele: device, DFU.
  @Sbt & @daniel: intr-adevar iti trebuie ceva “skill” sa il faci sa intre in DFU mode in pwnagetool 🙂 Si eu ma chinui vreo 5 minute pina o ia:)

 • ADY

  @zaone: daca faci fereastra mica , in dreapta jos in colt ai niste figurine si de acolo il conectezi si deconetezi. asa mi-a facut si mie si cand i-am dat conect a cautat windowsul singur update. si acum merge fara nici o prob dar tot asa imi da eroare
  am facut cum ai zis mai devreme, pur si simplu pwnage tool se blocheaza la secunta 8 cand tii apasat doar pe home. ramane stins ca si cum ar fi in dfu dar daca il dau restore se aprinde,
  l-am introdus si cu limerain si cu greenpoison si la fel face mi se aprinde,
  daca il bag manual da eroare.
  i-am facut restore la 4.01 jail cu limerain si nimic tot asa
  am facut 4 costomuri
  am itunes 1.001
  degeaba nu vrea

 • ADY

  eu am in vm mac os x 10.6.3 cu uptate la zi

  @grosu din sursa cydia.pushfix.info/ instalezi Hacktivation Patch
  si rezolvi problema

 • shecky

  P.S. a aparut versiunea Pwnage tool 4.1.1

 • baba

  metionez ca pe 3gs jailbreaked cu limera1n 4.0 , bagat in dfu din vmware din mac (greu dar pana la urma a mers) , am dat apoi restore la custom din windows itunes ultima versiune 10.0.1 si tot am primit erroare 1600.

 • ADY

  @shecky:da un link de unde se poate descarca

 • A aparut PwnageTool 4.1.1, testez cu aia si revin. O puteti lua de aici : http://zaone.ro/d/PwnageTool_4.1.1.dmg

 • ADY

  am facut acelasi lucru ca si cu 4.1, si nimic, tot nu merge

 • In PwnageTool primele 5 secunde VA AVERTIZEAZA ca incepe procesul si dupa ce trec alea 5 secunde trebuie sa apasati efectiv pe butoanele home + lock. Pe de alta parte al meu a ramas blocat in timpul procesului de introducere in DFU Mode.

 • ADY

  exact asa fac , si asa patesc cum ai spus si tu,
  lam lasat conectat si am tinut din nou 10 sec pe home + lock, am lasat lock si am mai tinut inca 10 sec pe home. dupa care mia zis ca a intrat in dfu
  dar tot primesc erorile

 • applepenthx

  @zaone
  am incercat si eu pe un 3gs, si cand sa il introduc in DFU dupa pasii care ii zicea acolo..dupa ce lasam butonul Power si il tzineam doar pe cel de HOME, se bloca la secunda 6. si de’acolo nu mai puteam face nimic.
  stii ce ar putea fii ?

 • ADY

  asa patesc si eu tocmai dasta nu merge restore dupa. daca repeti iar pasii fara sal deconectezi si lasi pwnage tool asa cum e iti intra in dfu dar tot nu merge restorul

 • Bobo

  deci sa inteleg ca daca duc la 4.0 si nu am mac as putea sa fol pwnage pt pc?acu am 4.01…da e jb deja tre sa ii dau restor 🙂 nu am shsh salvat la 4.0.1 nu a mers sa le salvez…zi si mie zaone merge ceva ?:D

 • OK, deci m-am chinuit toata noaptea si tot nu am reusit sa trec la 4.1 pe un iPhone 3G, cu Windows 7 si fara acces deocamdata la un Mac. Datele problemei sunt urmatoarele:

  – iPhone 3G, 3.1.2, JB cu blackra1n;
  – incercat sa trec direct la custom ipsw 4.1, da eroare 1600 daca e in DFU si 1603 daca e in recovery;
  – instalat 4.0, facut jailbreak cu redsn0w (limera1n si greenpois0n nu merg pentru 3G) apoi unlock;
  – incercat din nou custom ipsw la 4.1, primesc aceeasi eroare 1600… 🙁

  Din pacate, fara un MacOS momentan nu vad nicio solutie de a trece la 4.1 pe 3G.
  Daca are cineva vreo idee, sau daca a reusit cineva, please let me know.

  Deocamdata o sa stau o vreme pe 4.0, sa vad cum se misca…si in cel mai rau caz revin la 3.1.2 sau in cel mai fericit caz dau de cineva cu un Mac 🙂

  PS: in vmWare nu am reusit sa instalez un OS x pentru ca Intel Core2Duo T5850 nu suporta nu-stiu ce virtualizare hardware, si vmWare nici nu vrea sa auda de OSx fara chestia asta… 🙁

 • Am impresia ca Dev Team ne obliga sa cumpram Mac-uri.

 • ADY

  acum am facut update la 4.1 pe mac bock
  merge perfect iphonul. sa instalat din prima
  deci pe vwmare nu functioneaza

 • stefan

  That “DFU” button in PwnageTool is more than it looks like. It guides you through the DFU process, but then also runs the appropriate exploit to convince your device and iTunes that all is legit. The DFU button in PwnageTool is not just your average DFU.

 • mcprala

  Pt cei care primesc erori, folositi iReb pt 4.0 si 4.1. Pt cei care au 3g, va recomand snowbreez. Faceti custom restore cu snowbreez, apoi deschideti iReb si instalati custom firmware. O sa mearga 100 %