Cum sa rezolvi problemele de restore cu PwnageTool 4.1

37

Am observat ca foarte multi dintre voi se plang de probleme cu folosirea unui custom ipsw facut cu PwnageTool asa ca acest articol are menirea de a clarifica natura acestor probleme si de a va da solutii pentru rezolvarea lor. Daca aveti un iPhone 3GS(indiferent de bootrom) cu iOS 3.1.3/4.0/4.0.1 si jailbreak cu Spirit/jailbreakme.com atunci nu puteti folosi in Windows un custom ipsw facut cu PwnageTool 4.1 deoarece acele solutii de jailbreak nu permit folosirea unui custom ipsw. Spirit si solutia de jailbreak de pe jailbreakme.com sunt userland adica nu exploateaza bootrom-ul si nu permit incarcarea unui custom ipsw, de asta primiti erorile in iTunes si de asta este necesar sa introduceti telefonul in DFU Mode de pe un Mac urmand pasii din PwnageTool deoarece PwnageTool injecteaza un exploit in telefon in timpul acestui proces si va permite sa faceti restore.

Daca aveti un iPhone 4 cu iOS 4.0/4.0.1 jailbroken cu jailbreakme.com atunci recomandarea de mai sus se aplica si pentru voi. Situatia e identica si pentru posesorii de iPod Touch 3G sau chiar si pentru cei cu iPod Touch 2G cu bootrom nou.

Daca nu aveti un Mac prin preajma dar doriti sa faceti update la iOS 4.1 cu un custom ipsw facut cu PwnageTool atunci singura voastra solutie este sa faceti restore la iOS 4.0/4.0.1 folosind SHSH-urile salvate si apoi sa faceti jailbreak cu limera1n sau greenpois0n pentru ca acestea va vor permite sa folositi acel custom ipsw fara probleme. Nu veti mai primi erori 1600, 21 sau altele de genul asta si procesul de restore ar trebui sa mearga fara probleme deoarece aceste solutii de jailbreak exploateaza bootrom-ul si permit incarcarea de custom ipsw’s.

Este totodata necesar sa faceti update programului iTunes la versiunea 10.0.1, altfel procesul nu va functiona.

Sper ca am acoperit toate problemele, daca mai aveti intrebari postati-le in comentarii. Pentru a vedea sursa oricaror erori din iTunes puteti verifica lista aceasta.