Tutorial: Jailbreak orice terminal pe iOS 4.0 – 4.1 folosind limera1n

geohot a lansat in aceasta seara solutia de jailbreak denumita limera1n. Mai multe detalii desprea ea puteti gasi aici, acest articol este dedicat exclusiv unui tutorial pentru jailbreak-ul iOS 4.0 – 4.1 pe iPhone 3GS(indiferent de bootrom), iPhone 4, iPod Touch 3G/4G si iPad 3.2.2). Nu va recomand sa folositi hacktivarea din limera1n deoarece e posibil sa nu mai puteti folosi functia de telefonie. Eu am folosit-o si desi terminalul meu e neverlocked totusi nu am semnal absolut deloc. Iconitele pentru Cydia si aplicatia limera1n nu apar deloc in SpringBoard deci solutia nu e inca bug free. Daca nu va apar iconitele resetati terminalul si totul va fi ok. Nu uitati sa isntalati aplicatia zaone din Cydia dupa ce faceti jailbreak.

Daca aveti nevoie de decodare nu faceti update la iOS 4.1 pentru ca veti pierde posibilitatea de a face decodare.

UPDATE : Functioneaza cu iPhone 3GS cu bootrom nou incepand cu beta 4!

UPDATE 2: Daca aveti un iPhone 4 si doriti sa ii faceti decodare atunci puteti urma acest tutorial pentru a face update la iOS 4.1 fara update de baseband. Daca il urmati indeaproape veti reusi! Testat de mine.

UPDATE 3: A aparut limera1n RC 1 Beta 3, detaii gasiti aici. RERULATI limera1n beta 3 daca ati facut jailbreak cu beta 1!

Desi nu va recomand inca sa faceti jailbreak folosint limera1n, iata totusi ce pasi puteti urma pentru a face asta :

Pasul 1

Descarcati limera1n de aici:

[download id=”90″]

Apoi conectati telefonul la PC, inchideti iTunes si apasati pe butonul “make it ra1n”.

Pasul 2

Terminalul va intra in Recovery Mode si limera1n va va cere sa apasati simultan butoanele home + power, faceti acest lucru.

Pasul 3

Dupa ce imaginea dispare de pe ecran asteptati 1 secunda apoi dati drumul butonului power si terminalul va intra in DFU Mode.

Dupa ce terminalul intra in DFU Mode va fi implementat jailbreak-ul si veti vedea logo-ul limera1n pe ecran. Dupa ce jailbreak-ul este implementat telefonul se va inchide. Apasati butonul power pentru a il porni si bucurati-va de noul vostru terminal jailbroken.

Pasul 4

Dupa ce ati facut jailbreak veti observa in Springboard o aplicatie numita limera1n, conectati-va la internet si deschideti aplicatia.

Pasul 5

Dupa ce ati deschis-o apsati pe Cydia si apoi pe butonul Install. Dupa instalare telefonul isi va da respring si veti avea iconita Cydia in SpringBoard.