Prima Pagina Apple HP Slate 500 – un nou competitor pentru tableta iPad

HP Slate 500 – un nou competitor pentru tableta iPad

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=49HhuMi2rR4[/youtube]

HP a lansat in sfarsit tableta la care lucreaza de ceva vreme sub denumirea de HP Slate 500, primul model ajungand deja pe mainile celor de la Engadget si se pare ca tableta iPad ar putea avea un competitor serios in HP Slate ce va rula o versiune mobila a Windows 7. Tableta are un ecran de 8.9 inch si “sub capota” gasim un procesor Intel Atom, Z540 de 1.86Ghz, 2GB RAM, un SSD de 64GB, accelerator HD Broadcomm Crystal pentru rularea continutului video in format 1080p, camera VGA frontala si una de 3 megapixeli montata in partea din spate si rezolutie 1024×600. In clipul video se poate observa ca HP a reusit sa optimizeze Windows 7 pentru a rula cat se poate de bine pe ecranele capacitive deci din aceasta privinta nu ar trebui sa fie probleme, totodata sistemul pare foarte rapid in scurta prezentare, insa ramane de vazut cum se va descurca la o utilizare zilnica.

HP Slate va fi orientata in principal pentru zona enterprise pentru ca HP are pregatite cateva tablete cu WebOS 2.0 pentru zona mainstream, dar asta cu siguranta nu ii va impiedica pe impatimiti sa cumpere HP Slate indiferent de target-ul spre care o va “impinge” HP. Tableta ar urma sa coste 799$, deci ceva mai putin decat iPad 3G-WiFi de 64Gb si aceasta diferenta ar putea conta in decizia unora dintre cei care se vor gandi pe viitor la achizitionarea unei internet tablet.

 • volt

  sa stii ca ipad+splashtop=love e incredibil ma uit la filme direct pe calculator/intru pe stirui e ft ft tare.ideea de tableta cu win 7 ma incanta,nu e atat de oribil precum crede lumea

 • B06DAN

  Merge cu stylus.. Se pierd foarte repede acele stylusuri.

 • Stefan

  E groasa si grea. 🙂
  Incomparabila cu Ipad-ulll.

  btw, daca vreau win7, intru prin vnc la calculatorul de akas si gata…

  in rest, mai au mult sa le de-a sa suga pt a egala iPad-ul…

 • Stefan Bogdan

  va scoate apple iPad 2 si gata…;e ia la toti aerul..

 • ARNOLD

  ahaaha e complet gresita din start tableta hp, penibil

 • Marius

  Nimic nu se poate compara cu ipad-ul din mainile mele… Nici slate, nici galaxy tab… Singurul competitor adevarat pentru ipad-ul meu e ipad2. Trebuie sa fii putin dus cu pluta sa consideri alta tableta decat ipad(orice varianta).

 • Bravo! Asta il va enerva la culme pe S Jobs 😉 si va scoate un ipad nervos 🙂 cu CPU/MEMORIE/PLACA VIDEO SUPER NERVOASE 🙂 si cu 7 camere prin toate partile 🙂 si cu facetime si ce le mai sta in minte cu flash hdd ca la macbook air 🙂

  Gluma gluma dar in iunie 2011 va fi revolutie cu iPad 2!

 • volt

  ce revolutie bre tot ios e ce e cu voi

 • Tigris Regalis

  Dupa instalarea (obligatorie in Windows) de programe antivirus, antimalware si pleiada de optimizatoare (de memorie, registru etc.), cei 2GB de RAM si 64GB spatiu de stocare (in care se vor mai stoca swap file, diverse baze de date ascunse ale Windows, patch-urile saptamanale ale Windows, etc.) nu vor mai fi suficienti pentru o experienta de lucru fluenta.

 • Tigris Regalis

  Sunt curios cum s-a implementat in interfata touch functia (de baza in Windows) CTRL-ALT-DEL?

  Dar reinstalarea periodica de Windows (dupa ce acesta s-a degradat in cursul functionarii, cum ii e obiceiul) cum se face? Flash disk ca la MBA?