Prima Pagina Apple Apple explica de ce noile MacBook-uri nu au flash preinstalat

Apple explica de ce noile MacBook-uri nu au flash preinstalat

Acum 2 zile am scris un articol in care va explicam ca noile modele MacBook Air vin fara flash preinstalat in sistemul de operare Mac OS X, aceasta fiind prima oara cand Apple face sa ceva si cam toata lumea a vazut aceasta schimbare ca fiind o “miscare” impotriva celor de la Adobe. Astazi Bill Evans, purtatorul de cuvant al celor de la Apple, a declarat ca, compania nu va mai produce Mac-uri cu flash preinstalat deoarece Apple considera ca utilizatorii trebuie sa aiba cele mai noi versiuni de software instalate in Mac-urile proprii iar livrarea produselor cu flash preinstalat ar impiedica infaptuirea acestui lucru deci optiunea de a instala cea mai noua versiune a flash player ramane a utilizatorilor.

Desi in esenta ideea este corecta, totusi e greu de crezut ca dupa atatia ani Apple s-a trezit dintr-odata sa se gandeasca la binele utilizatorilor si sa scoata flash-ul din produsele lor doar pentru a se asigura ca utilizatorii folosesc cea mai noua versiuneĀ  a flash player. Oricum am privi situatia, Apple incepe incet incet sa scoata flash-ul din produsele sale si probabil se va ajunge in situatia in care flash-ul va fi interzis de tot in Mac OS X.

  • cashix

    Apple e acum in centrul atentiei,dar,pc-urile cu windows au cumva flash preinstalat?

  • Nu vin nici PC-urile, dar iti dai seama ca toata lumea speculeaza avand in vedere razboiul care e acum intre Apple si Adobe.

  • cashix

    Din moment ce flash ruleaza pe os x,explicatia celor de la Apple e cat se poate de justificata šŸ™‚