Prima Pagina iOS 4.2 Tableta iPad nu va mai avea buton pentru blocarea orientarii in iOS...

Tableta iPad nu va mai avea buton pentru blocarea orientarii in iOS 4.2

Tableta iPad imparte aceleasi butoane precum iDevice-urile, adica butonul home, butonul sleep/wake, butoanele de volum si un buton pentru inchiderea sunetului caruia insa i-a fost schimbata functia si in iOS 3.2.x blocheaza orientarea ecranului tabletei iPad. Ei bine incepand cu iOS 4.2 aceasta functie se va schimba si tableta iPad va avea un buton Mute fizic, adica acel buton pentru blocarea orientarii va servi acum pentru inchiderea sunetului, la fel ca la orice iDevice. Stiti prea bine ca orientarea ecranului poate fi blocata folosind meniul multitasking din iOS 4.x, deci acel buton nu isi mai servea rolul asa ca Apple s-a gandit sa ii redea “adevarata” sa functie, adica cea de oprire a sunetului.

Avand in vedere ca Apple poate schimba functiile butoanelor atat de usor din iOS, unii s-au intrebat daca Apple nu ar putea sa introduca in iOS o optiune care sa le permita oamenilor sa aleaga daca vor sa foloseasca acel buton pentru blocarea orientarii sau oprirea volumului. Curiozitatea i-a impins sa ii dea un e-mail lui Steve Jobs si iata cum a decurs discutia :

In IOS 4.2 for iPad is the switch on the side going to be the mute and not screen orientation lock from now on?

Si raspunsul lui Steve :

Yep.

Sent from my iPhone

Urmat de o noua intrebare :

Are you planning to make that a changeable option?

Si de un nou raspuns la fel de sec :

Nope.

Deci blocarea orientarii ecranului prin intermediul unui buton fizic nu va mai fi un feature al tabletei iPad, si dupa cum spune Steve Jobs schimbarea va fi permanenta.

 • andy

  da,dar cu siguranta va aparea un tweak ce va rezolva asta 🙂

 • Mircea Mihai

  Pacat… Este foarte bine cum este acum: daca tii apasat 1 secunda pe Volume-down se da pe mute singur… Nu cred ca era necesara o schimbare dar om trai si om vedea 🙂

 • Stefan vlad

  Si eu cred ca e mai ok cum e acum. Folosesc mult mai des rotation lock decat mute….

 • DJCultus

  Si de un nou raspuns la fel de sec :Nope.
  Aici chiar am ras in prostie :)) !

 • Maracq

  E bullshit stati linistiti. Cum sa schimbe asa ceva? Este mult prea folositor rotation lock, de aceea l-au si gandit… cine stie, poate cu multitaskingul si cu feature-urile din iOS4 (dublu click pe home button si dai rotation lock din software) poate s-a gandit sa foloseasca la altceva butonul acela, dar ma insel. Oricum, un tweak si e rezolvata treaba, doar d-asta este jailbreakul.