Prima Pagina browser Video: Tableta PlayBook este mai rapida decat iPad la navigarea pe internet

Video: Tableta PlayBook este mai rapida decat iPad la navigarea pe internet

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s72rGDUn2uo[/youtube]

RIM a publicat astazi pe contul oficial de pe YouTube un clip video in care demonstreaza ca tableta PlayBook, ce urmeaza sa fie lansata de companie, este mai rapida in ceea ce priveste navigarea pe internet decat tableta iPad a celor de la Apple. Tableta PlayBook incarca paginile mult mai repede, defapt le incarca incredibil de repede fata de iPad si chiar fata de smartphone-ul BlackBerry Torch iar eu sper ca la mijloc sa nu fie o mica “lucratura”, adica browserul sa nu aiba cache-ul sters. Tableta PlayBook incarca mai repede toate site-urile folosite pentru test insa obtine un scor mai bun si la testul Acid 3 si randeaza mult mai bine continutul unui test canvas.

Daca intr-adevar tableta PlayBook este chiar atat de rapida la navigarea pe internet atunci nu numai ca va depasi tableta iPad ci va depasi toate tabletele disponibile in momentul acesta pe piata. Un lucru important de mentionat este faptul ca tableta PlayBook afiseaza si continut flash iar dupa cum observati experienta de navigare este serios afectata de acest tip de continut.

 • razvan

  problema e ca pare de jucarie 🙂
  nu cred ca 7 inch e o dimensiune corecta pentru o tableta.
  un fel de “strutocamila”.

 • cashix

  Si mie sincer mi se pare mica tableta de 7″
  Marimea ipad-ului e super ok.
  Pentru comparatii cred ca trebuie sa asteptam iPad 2 🙂

 • Liviu

  O fi strutocamila ptr unii dar daca performantele ei sunt precum cele prezentate cu siguranta mi-as lua-o in locul Ipadului. ( oricum nici una din ele nu va inlocui laptopul )

 • Blitzkrieg

  Cum spuneam de cand au aparut zvonurile ca rim va lansa o tableta : ‘va fi adevaratul ipad killer’ , de la inceput am zis ca singura firma care va putea cu adevarat sa intreaca ipadul pe piata tabletelor e rim si am avut dreptate 😉

  In legatura cu marimea ei (7 inch) mie mi se pare ok pt un device portabil sincer nu vad in asta decat un avantaj

 • Mihai

  tableta de 10 inches nu imi ofera portabilitate reala. Trebuie sa tin bucata de sticla cu doua maini daca ma plimb prin bucatarie…

 • Mihai

  Si imi pare rau sa va spun dar flashul e chiar necesar la o tableta. E inadmisibil sa ai un produs atat de scump si sa nu poti vedea o emisiune TV inregistrata sau transmisia LIVE de pe site.

 • Tigris Regalis

  Nu putem ști cât de bun este un produs până nu este lansat și nu s-au făcut review-uri de către surse independente.

  Pe de altă parte, concurentul pentru PlayBook va fi iPad 2, iar comparația asta cu un produs Apple mai vechi îmi amintește de Palm, care înainte de lansarea Pre s-a tot comparat cu iPhone-ul vechi și a fost spulberat după lansarea celui nou, după care nu și-a mai revenit. La fel să pățească oare și RIM?

 • MSlv

  poate vom avea si noi parte de un update la safari cu aceasta ocazie…

 • Eh dar daca sunt conectate la tipuri diferite de net ? 😀

 • Andrei

  Tableta RiM are propriul sistem de operare? sau Droid, Win, etc…

 • Are propriul sistem de operare.

 • ARNOLD

  ciudat testul ala java, FLASH randeaza perfect fara sacadari dupa jailbreak – fata de rim – si orice continut HTML5 randeaza perfect in interiorul browserului.

  pacat ca nu a folosit pinch to zoom sau scrool pe rim – sa vezi acolo fuiditate.

 • ARNOLD

  plus ca rim-ul ala are dual core si tot sacadeaza flash-urile , fail

 • Marius

  Eu am inlocuit de mult laptopul cu ipadul. Poate ca daca aveam un macbook as fi ale ssa vand desktopul in locul inspironului… asa a plecat Dell-ul.

  Am vazut Galaxy Tab in magazin. Mi se pare incomparabil cu ipadul. Iar Playbook-ul sufera de aceeasi problema: are un ecran prea mic pentru a randa o pagina web in toata splendoarea ei. Fac ceva pe suportul flash. Poate acum 6 luni, gandeam altfel, insa de ceva luni bune nu m-am mai lovit de vre-un site cu flash pe el, asa ca nu-mi trebuie.

 • onu

  vedem puterea iPad-ului dupa iOS 4.2 🙂

 • Tigris Regalis

  @Andrei: PlayBook are propriul sistem de operare, adică o variantă a QNX Neutrino, un sistem de operare real time conceput inițial pentru device-uri embedded (radio-uri și sisteme de navigație din mașini), deci concurent cu mai vechiul Windows CE. Compania QNX a fost preluată inițial de Harman și apoi vândută către RIM.

  Ce este interesant este că, având în vedere originile sale modeste, QNX nu are suport pentru procesoare multi-core (cum are Mac OS X cu funcția Grand Central Dispatch), deci rulează probabil doar pe un core. Sunt curios dacă RIM reușește să adauge suport pentru dual core în timp util pentru lansare, sau doar ne flutură specificația tabletei pe la nas pentru a avea un atu aparent față de iPad.

 • DSF

  Poate sa fie conectate la routere diferite doar ca sa-i fac reclama la PlayBook