Apple renunta la ideea SIM-urilor integrate pentru iPhone dar nu si pentru iPad

9

Acum cateva zile v-am spus ca operatorii din Europa sunt ingrijorati in privinta intentiei companiei Apple a introduce SIM-uri integrate in noile modele ale terminalului iPhone. Oficiali ai unor operatori din Europa au amenintat compania Apple ca vor refuza sa mai comercializeze terminale iPhone la preturi subventionate daca viitoarele modele vor avea SIM-uri integrate care ar permite clientilor sa aleaga orice operator doresc. Se pare ca Apple a luat act de aceste amenintari si, conform unui ziar britanic, va renunta la idee pentru a mentine o legatura de colaborare cu operatorii europeni care contribuie serios la incasarile anuale ale companiei.

In momentul de fata operatorii din Marea Britanie platesc 375£(438€) pe un terminal iPhone pe care mai apoi il ofera la preturi subventionate sau chiar gratis clientilor care incheie contracte pe 2 ani.

A senior source at a mobile operator said: “Apple has long been trying to build closer and closer relationships and cut out the operators. But this time they have been sent back to the drawing board with their tails between their legs.

Acelasi ziar sustine ca Apple va introduce SIM-uri integrate in tableta iPad deoarece operatorii nu comercializeaza astfel de tablete la preturi subventionate. Conform articolului in cateva saptamani va fi disponibila o noua versiune a tabletei iPad cu SIM integrat care va permite utilizatorilor sa selecteze operatorul de telefonie dintr-o lista predefinita.  Parerea mea e ca actualul model al tabletei iPad nu va fi modificat deloc, dar iPad 2 ar putea avea un asemenea SIM.