iPad 2 va aduce 5 noi features

Peste aproximativ 2 luni Apple va organiza cel mai probabil o conferinta de presa si va prezenta lumii intregi noua versiune a tabletei iPad. Stim ca noua versiune a tabletei iPad va aduce cateva functii noi si Apple trebuie sa ne uimieasca iarasi, mai ales ca anul viitor vor fi lansate cateva tablete destul de interesante. Anyway, sa revenim la subiect, cele 5 noi features pe care ar urma sa le vedem in iPad 2 sunt : FaceTime, Retina Display, giroscop, port USB si mai multa mobilitate.

FaceTime stiam de cateva luni ca vom avea in iPad 2, defapt era si normal ca Apple sa promoveze aceasta tehnologie si prin tableta iPad din moment ce a inclus-o in iPhone 4 si iPod Touch 4. Odata cu lansarea iPad 2 vom putea face apeluri video intre toate categoriile de iDevice-uri compatibile. Se presupune ca vom avea si 2 camere in urmatoarea versiune a tabletei iPad insa imi vine greu sa cred ca va sta cineva sa faca poze cu camera din spate a tabletei iPad si acesta este un argument ce ar putea duce la neincluderea camerei din spate.

Tehnologia Retina Display este prezenta atat in iPhone 4 cat si in iPod Touch 4G deci ar fi logic, ca si noua versiune a tabletei iPad sa o aiba. Se presupune ca Apple va combina aceasta tehnologie cu un nou ecran Gorilla Glass ce va asigura durabilitate pentru ecranul tabletei si va “spala” putin din rusinea privind fragilitatea terminalului iPhone 4.

Giroscopul este din nou prezent in ultimele 2 terminale Apple si mai mult ca sigur il vom regasi in tableta iPad deoarece exista multe jocuri pentru iPad si e normal ca Apple sa promoveze aceasta tehnologie si pe iPad. Singura problema cu giroscopul este ca dezvoltatorii de jocuri inca au retincenta in a il implementa.

Ratiunea din spatele implementarii portului USB sta in faptul ca Uniunea Europeana va introduce o lege prin care va obliga standardizarea metodei de incarcare a terminalelor. Portul mini-USB va fi regasit in toate terminalele vandute in Europa si ne va permite sa folosim incarcatoare universale pentru incarcarea bateriei terminalelor noastre.

Mai multa mobilitate s-ar putea traduce fie prin folosirea unor materiale noi care reduc greutatea tabletei iPad fie prin implementarea unui chip GSM-CDMA ce ar permite folosirea tabletei iPad pe orice retea din lume.

Pana una alta acestea sunt doar zvonuri si ce va avea nou tableta iPad vom afla abia in ianuarie.