Prima Pagina Apple iPad 2 va aduce 5 noi features

iPad 2 va aduce 5 noi features

Peste aproximativ 2 luni Apple va organiza cel mai probabil o conferinta de presa si va prezenta lumii intregi noua versiune a tabletei iPad. Stim ca noua versiune a tabletei iPad va aduce cateva functii noi si Apple trebuie sa ne uimieasca iarasi, mai ales ca anul viitor vor fi lansate cateva tablete destul de interesante. Anyway, sa revenim la subiect, cele 5 noi features pe care ar urma sa le vedem in iPad 2 sunt : FaceTime, Retina Display, giroscop, port USB si mai multa mobilitate.

FaceTime stiam de cateva luni ca vom avea in iPad 2, defapt era si normal ca Apple sa promoveze aceasta tehnologie si prin tableta iPad din moment ce a inclus-o in iPhone 4 si iPod Touch 4. Odata cu lansarea iPad 2 vom putea face apeluri video intre toate categoriile de iDevice-uri compatibile. Se presupune ca vom avea si 2 camere in urmatoarea versiune a tabletei iPad insa imi vine greu sa cred ca va sta cineva sa faca poze cu camera din spate a tabletei iPad si acesta este un argument ce ar putea duce la neincluderea camerei din spate.

Tehnologia Retina Display este prezenta atat in iPhone 4 cat si in iPod Touch 4G deci ar fi logic, ca si noua versiune a tabletei iPad sa o aiba. Se presupune ca Apple va combina aceasta tehnologie cu un nou ecran Gorilla Glass ce va asigura durabilitate pentru ecranul tabletei si va “spala” putin din rusinea privind fragilitatea terminalului iPhone 4.

Giroscopul este din nou prezent in ultimele 2 terminale Apple si mai mult ca sigur il vom regasi in tableta iPad deoarece exista multe jocuri pentru iPad si e normal ca Apple sa promoveze aceasta tehnologie si pe iPad. Singura problema cu giroscopul este ca dezvoltatorii de jocuri inca au retincenta in a il implementa.

Ratiunea din spatele implementarii portului USB sta in faptul ca Uniunea Europeana va introduce o lege prin care va obliga standardizarea metodei de incarcare a terminalelor. Portul mini-USB va fi regasit in toate terminalele vandute in Europa si ne va permite sa folosim incarcatoare universale pentru incarcarea bateriei terminalelor noastre.

Mai multa mobilitate s-ar putea traduce fie prin folosirea unor materiale noi care reduc greutatea tabletei iPad fie prin implementarea unui chip GSM-CDMA ce ar permite folosirea tabletei iPad pe orice retea din lume.

Pana una alta acestea sunt doar zvonuri si ce va avea nou tableta iPad vom afla abia in ianuarie.

 • john

  si poate mai multi rami , sau posbil un nou procesor..

 • ANSOR

  clasic pentru apple,la fiecare produs nou aduc cate-o suita de mici imbunatatiri..nimic specataculos inafara de pret

 • alex pure

  @zaone – iti cer un sfat.

  Vreau sa-mi iau iPad. Se merita sa iau unul de 16GB 3G ? Nu vreau decat pentru cateva jocuri, internet browsing, chat si office.
  Nu cunosc daca merge VLC player si pe el sa pot vedea filme.

  Mersi!

 • ionut

  Dmne :-j zaone akm zici ce ai dedus tu ca va avea noua tabela ipad … sa te anunt ca desi esti pasionat si te fascineaza gorilla glass , apple nu va folosi acest tip de sticla deoarece are propriut tip cu licenta 🙂 si usb =)) sincer crezi ca o sa inlocuiasca apple faimosul 30 pic conecter 🙂 mai usor cu speculatiile 😛

 • Nu am dedus eu, a dedus cineva cu surse la Apple. Acum daca tu nu crezi asta nu inseamna ca lumea se opreste in loc. Open your mind 😉
  @alex pure: Merita, e mai bine sa ai posibilitatea de a folosi o cartela de telefonie.

 • alex pure

  Merci de raspuns.

  @ionut – ce te face sa crezi ca apple nu o sa reuseasca sa puna un port USB langa actualul connecter? Poate se gaseste o solutie, sunt in stare de asa ceva 😉

 • Pingback: Tweets that mention 5 functii noi in tableta iPad 2 -- Topsy.com()

 • @4all : Apple ne-a invatat pana acum un singur lucru – va face tot ce vrea el, indiferent de regulile impuse( gen bateria sa poata fi scoasa de catre user la reciclarea telefonului… Spuneti-mi si mie cum va scoate ti voi bateria la iphone?????) cu siguranta nu va face nicio miscare gen – mufa usb, gorilla glass etc… Pur si simplu istoria a dovedit-o si nici acum nu vad de ce sa se schimbe mentalitatea lui Stevie .. My way or the highway ! –probleme cu antena? Care antena, care probleme.. Aveti prea multe degete la o manq si nu tineti corect telefonul… Cam astea sunt rezolvarile a la Stevie.
  Eu va recomand sa nu va mai imbatati cu apa rece sperand ca veti avea un swiss army knife cu ipda2…
  Pana atunci sweet dreams of ipad 2 😉

 • ionut

  doar la mine sa oprit lumea in loc =)) deci zaone esti belea :)) tu ce crezi ca mie nu miar placea sa puna gorilla glass si usb pe ipad 🙂 ar fi nemaipomenit dar cum mai diplomat decat mine spune liviu nu va mai imbatati cu apa rece :-j

 • Well there’s a way of saying thins and then there’s a way of saying things.
  Apple ar putea fi fortata sa respecte regulile UE sau sa isi mute taraba in alta parte, crezi ca vor vinde la fel de mult daca scot Europa din calcul? Desigur ca probabil se face lobby pentru ca aceste reguli sa nu mai vada lumina zilei/etc. Acestea sunt zvonuri tratati-le ca atare, nu spune nimeni ca va fi 100% sigur asa, nu va aprindeti din nimic.

 • Victor (Chisinau)

  Daca stati mereu pe news ar trebui sa stiti ca UE din 2011 impune standardizarea portului USB in device-uri mobile