iOS 4.2.1 a optimizat modul in care aplicatiile gestioneaza memoria RAM

iOS 4.2.1 reprezinta pentru tableta iPad cel mai important update pana acum deoarece aduce in sfarsit pe tableta toate functiile disponibile pana acum doar pe iPhone si iPod Touch. Acum cateva saptamani am scris un articol in care spuneam ca iOS 4.2 beta 2 imbunatateste foarte mult modul in care administreaza memoriile aplicatia RAM. Ei bine, de atunci si pana la lansarea iOS 4.2.1 Apple a optimizat si mai mult sistemul de operare iar rezultatele sunt de-a dreptul “magice” deoarece tableta iPad chiar si cu 256MB RAM reuseste sa ruleze aplicatiile destul de bine indiferent daca folositi multitasking sau nu.

In imaginea de mai sus avem un grafic in care este reprezentata cantitatea de memorie ram disponibila atunci cand tableta iPad este inchisa sau cand este deschis Safari si se poate foarte usor observa cat de mult a optimizat Apple modul in care aplicatiile gestioneaza memoria RAM.

Acest grafic ne arata modul in care a decurs optimizarea de la iOS 3.2.2, de-a lungul versiunilor beta ale iOS 4.2 si pana la versiunea finala a iOS 4.2.1. Prima versiune beta a fost foarte prost optimizata, beta 2 a rezolvat multe probleme, beta 3 oare sa le fi readus inapoi, prima versiune GM le are rezolvate si aduce un usor spor de performanta, insa iOS 4.2.1 este cea mai bine optimizata versiune a iOS pentru tableta iPad.

Desigur ca aceste optimizari se aplica si pentru iPhone/iPod Touch insa ele vor fir mai usor de observat pe iPhone 3G/3GS si iPod Touch 2G/3G care au de 4 respectiv 2 ori mai putina memorie RAM decat iPhone 4 si iPod Touch 4G.