Dev Team admite ca baseband-ul 06.15.00 afecteaza posibilitatea de a folosi GPS-ul

Am discutat ieri si alaltaieri despre problemele pe care ultrasn0w le cauzeaza utilizatorilor si in final s-a explicat oficial ca activarea este problema si nu ultrasn0w. Ei bine, pe langa problema cu autonomia bateriei unii utilizatori au raportat probleme si cu functionalitatea GPS-ului, probleme care au ajuns si la urechile celor de la Dev Team care au anuntat pe blogul lor ca vor investiga problema si ca momentan toata lumea trebuie sa ia in considerare faptul ca update-ul de baseband i-ar putea impiedica sa foloseasca GPS-ul.

Dev Team nu stie care e problema, insa daca e vorba de baseband atunci probabil instalarea acestui baseband pe iPhone ar putea afecta functia AGPS care foloseste reteaua de telefonie pentru triangularea pozitiei pe harta. Nu stiu cum au testat cei de la Dev Team solutia asta de decodare insa pare a fi cea mai proasta scoasa vreodata de ei si nici nu prea pare a fi o solutie de decodare in sine ci mai mult un workaround.

Anyway, daca nu ati facut inca update de baseband v-as recomanda sa nu faceti pana nu rezolva ei problema.

Update #5: Unlockers have been reporting mixed results about GPS functionality at 06.15.00.  Until we can track down what differentiates those who retain GPS vs. those who lose it, be conservative and assume you’ll lose GPS at 06.15.00.  As we work on finding the cause (and possibly a fix), please report your personal findings in our comments section. (Update: early indications are that while 06.15.00 is capable of GPS, it will require some further hacks.  But please still be conservative and assume you will lose GPS at 06.15, in case the hacks don’t work).