iPhone 5 cu pico proiector si over-the-air TV?

Incep sa umble zvonuri care indica faptul ca funtii ca : live over-the-air digital TV sau pico projectors ar putea face parte dintre functiile viitoarelor smartphone-uri ce ar urma sa fie lansate in anul 2011. Un analist american face un tur a tarilor un se produc majoritatea smartphone-urilor disponibile pe piata si in intrevederile avute cu reprezentatii unor furnizori de componente pentru terminale mobile a aflat ca mini pico proiectoarele si componentele ce permit vizionarea de TV digital LIVE ar putea face parte din urmatoarea generatie de smartphone-uri, inclusiv iPhone 5.

Analyst Brian White with Ticonderoga Securities is touring Taipei, Taiwan, and China with his team this week. During meetings in Taipei, he said he has heard from suppliers that mobile digital TV and miniature embedded pico projectors are poised to become major selling features in future smartphones.

Desi nu se spune in mod clar ca Apple va implementa aceste tehnologii in viitoarea generatie de smartphone-uri, totusi se considera ca iPhone 5 ar putea revolutiona lumea terminalelor mobile. Parerea mea este ca Apple nu va implementa aceste tehnologii in viitorul apropiat si daca vom vedea asa ceva in iPhone 5 atunci cu siguranta va fi vorba doar despre o singura tehnologie pentru ca Apple are obiceiul de a implementa functiile pe rand, an dupa an pentru a-si spori vanzarile.

Watching local TV stations on a smartphone could be an attractive option for some consumers,” White wrote in a note to investors. “Additionally, an embedded pico projector allows users to project a slide presentation or video on a wall or other surface in large size, which makes sense for the iPhone 5 in our view, as Apple seeks to expand the features in the next-generation iPhone.

8 COMENTARII

  1. Cu siguranță că aceste tehnologii nu vor fi implementate în iPhone 5, folosirea lor ar reduce prea mult durata de viață a bateriei între reîncărcări. Poate în iPad 3 în 2012, depinde de progresele Apple în domeniul bateriilor, sau a miniaturizării celorlalte componente pentru a face loc la baterii mai mari.

    Noua tehnologie din iPhone 5 cred că va avea în centru RFID, Apple lucrează deja de câțiva ani la ea.

  2. citise acum vre-un an pe gizmodo ca a facut toshiba o baterie care se incarca in 15 secunde si tinea vre-o 3 luni. ziceau ca ce descoperire superba pt industria auto ca poti incarca bateria de la masinileelectrice in acelasi timp cu o alimentare obisnuita cu motorina..
    ma intreb unde sunt bateriile astea acum? mi-ar placea sa incarc iphone-ul in 15 sec. 🙂 si mai ales sa ma tina macar o luna. 🙂

  3. Genul asta de descoperiri raman in umbra totdeauna. Foarte multe firme ar avea foarte mult de pierdut daca o asemenea tehnologie ar fi disponibila “civililor”.