Apple inregistreaza brevete de inventie pentru recunoastere faciala si difuzoare noi pentru iPad 2

La oficiul pentru mari si brevete de invetie din SUA a fost publicat un nou brevet de inventie pentru un sistem de recunoastere faciala, a orientarii in spatiu si un nou sistem audio destinate, in aparenta, pentru tableta iPad 2. Acest nou sistem de recunoastere faciala ar folosi camera frontala a tabletei iPad pentru a prelua imaginile si a face recunoasterea prin software, dar probabil va functiona fara probleme si cu camera din spate. Functia de orientare in spatiu este aparent facuta pentru a perimte tabletei iPad sa roteasca ecranul in timpul unei convorbiri video si se presupune ca va functiona folosind accelerometrul, senzorul de proximitate ori compasul.

The patent goes on to explain that the orientation sensor may be provided by a compass, accelerometer, an inertial sensor, or other device. It would be provided by the selection of the orientation of the display, the shape of the touch input or image recognition of the listener.

Despre difuzoare nu e mare lucru de spus, practic in acest brevet se specifica faptul ca ele vor fi asezate intr-o pozitie non-lineara astfel incat sunetele emise sa fie de o putere ceva mai mare decat ale actualei tabletei. Aceste difuzoare vor fi mai mult ca sigur prezente in noua tableta iPad 2 deoarece acest brevet vine sa confirme indicatiile initiale cu privire la posibilitatea introducerii lor.

In brevet se vorbeste si despre un nou “stand” pentru iPad pe care tableta ar urma sa se fixeze folosind un fel de magnet, insa e greu de spus daca vom vedea acest stand lansat de Apple.