Prima Pagina Apple Apple inregistreaza brevete de inventie pentru recunoastere faciala si difuzoare noi pentru...

Apple inregistreaza brevete de inventie pentru recunoastere faciala si difuzoare noi pentru iPad 2

La oficiul pentru mari si brevete de invetie din SUA a fost publicat un nou brevet de inventie pentru un sistem de recunoastere faciala, a orientarii in spatiu si un nou sistem audio destinate, in aparenta, pentru tableta iPad 2. Acest nou sistem de recunoastere faciala ar folosi camera frontala a tabletei iPad pentru a prelua imaginile si a face recunoasterea prin software, dar probabil va functiona fara probleme si cu camera din spate. Functia de orientare in spatiu este aparent facuta pentru a perimte tabletei iPad sa roteasca ecranul in timpul unei convorbiri video si se presupune ca va functiona folosind accelerometrul, senzorul de proximitate ori compasul.

The patent goes on to explain that the orientation sensor may be provided by a compass, accelerometer, an inertial sensor, or other device. It would be provided by the selection of the orientation of the display, the shape of the touch input or image recognition of the listener.

Despre difuzoare nu e mare lucru de spus, practic in acest brevet se specifica faptul ca ele vor fi asezate intr-o pozitie non-lineara astfel incat sunetele emise sa fie de o putere ceva mai mare decat ale actualei tabletei. Aceste difuzoare vor fi mai mult ca sigur prezente in noua tableta iPad 2 deoarece acest brevet vine sa confirme indicatiile initiale cu privire la posibilitatea introducerii lor.

In brevet se vorbeste si despre un nou “stand” pentru iPad pe care tableta ar urma sa se fixeze folosind un fel de magnet, insa e greu de spus daca vom vedea acest stand lansat de Apple.

 • Share it please!

 • Tigris Regalis

  Dacă abia au publicat brevetul, mă tem că tehnologiile respective nu vor ajunge decât la iPad 3, deși îmi amintesc că Apple lucrează de ceva vreme la recunoașterea facială și a mai publicat brevete legate de aceasta.

 • Poate vedem la iPhone 5.

 • Tigris Regalis

  Asta nu prea cred, pentru ce să aibă un telefon atâtea difuzoare? Iar logarea prin recunoaștere facială se potrivește device-urilor cu mai mulți utilizatori, deci va fi folosită mai degrabă la iPad și Mac, nu la iPhone sau iPod.

 • Cum adica device-uri cu mai multi utilizatori?

 • Tigris Regalis

  Vreau să zic device-uri care pot fi utilizate în comun, dar nu simultan, de mai multe persoane, deci care se pretează la configurarea mai multor conturi de utilizator, astfel încât fiecare utilizator să beneficieze după logare de propriile setări și preferințe pe device (wallpaper, alerte, cont de email, messenger, etc.). Aici, recunoașterea facială ar înlocui logarea cu username + password, fiind o modalitate mai accesibilă de acces, de ex. pentru copii, care ar putea fi prea mici pentru a reține și a introduce corect parola.