Prima Pagina Apple iPad 2 va avea Retina Display cu rezolutie 2048×1536?

iPad 2 va avea Retina Display cu rezolutie 2048×1536?

Inca de anul trecut umblau zvonuri care indicau faptul ca tableta iPad 2 ar putea avea un ecran retina, insa exista o opinie majoritara care sustine ca acest lucru ar fi imposibil deoarece ar insemna dublarea rezolutiei ecranului tabletei iPad. Pe langa dublarea rezolutiei, ecranul tabletei iPad 2 ar trebui sa aiba si peste 300 dpi(dots per inch) iar din punct de vedere tehnologic acest ecran ar fi greu de fabricat si ar costa destul de mult.

Lasand toate acestea l o parte, in iOS 4.3 beta 1 a fost gasita o dovada destul de clara care indica faptul ca iPad 2 ar putea avea Retina Display cu o rezolutie de 2048×1536(dubla fata de cea a actualului model) si 260 DPI. Aceasta dovada consta intr-o iconita pentru aplicatia iBooks, iconita care  a fost descoperita alaturi de alte 3 iconite pentru iPad, iPhone, iPhonex2. Iconita iPadx2 este facuta special pentru Retina Display asa cum este facuta iconita iPhonex2 pentru iPhone 4.

Engadget a afirmat ieri ca tableta iPad 2 ar putea avea un ecran de rezolutie mare, iar acesta descoperire confirma informatiile prezentate de ei. Tot ieri au aparut informatii care indica faptul ca iPad 2 ar putea avea un chip grafic nou, mult mai puternic si sincer sa fiu ar fi nevoie de asa ceva pentru a sustine noua rezolutie a tabletei.

Pe langa iconita aplicatiei iBooks a fost gasita o alta, insa de aceasta data vorbim de o iconita cu rezolutie 1536×800 avand o rezolutie dubla fata de cea destinata actualului model al tabletei iPad.

Ce parere aveti, va veni iPad 2 cu Retina Display?

 • Share it please!

 • Sorin

  Nu cred

 • De CE?

 • DjCultus

  De nu ? iPhone 4 are…iPod Touch 4G are …iPad 2 de ce sa nu aiba ? Logic ca va avea ! Insa ma tem de preturile supraridicate din Romania cand o sa apara si aici prin septembrie sau la Anu !;)

 • Apare la noi inainte sa apara oficial la Apple in Europa si da, va fi foarte scumpa.

 • ionut

  Uite un motiv pentru care nu cred ca va avea : daca ar fi sa o luam prin deductie … da ar fi normal sa implementeze retina si pe ipad dar avand in vedere ce ar insemna asta adica o rezolutie foarte mare ganditiva cata putere de procesare iar trebui pentru a mentine animatiile fluide si aplicatiile la un framerate decent. 😉

 • Un procesor dual-core s-ar descurca fara probleme, zic eu.

 • Tigris Regalis

  Și eu cred că va avea ecran cu rezoluție mare, toate indiciile merg în această direcție. Poate “iPad HD” va fi oferit în paralel cu modelul actual și la un preț mai mare?

 • Nu va lasa Apple atatea modele pe piata. Sigur va reduce actuala linie la doar 2 modele.

 • andrei

  imaginati-vă ce inseamna o rezolutie de 2048×1536 pe un display de 10 inch , vb lui ionut ii trebuie foarte multa putere de calcul , iar daca steve se gandeste sa implementeze asa ceva pe ipad , va trebui sa faca niste modificari destul de importante , in componentele hardware , so vad si pe asta , si oricum daca ar fii asa , ipad ar ajunge cam la 1300-1400 usb , iar in romania pretul va mai creste , cam pe la 1900 usb 5900 lei ,

 • Au bagat Retina Display pe iPhone 4 fara sa puna un procesor extraordinar de puternic si un Gpu nou. Pretul nu a crescut deloc in SUA iar la noi a crescut doar datorita taxelor. Crezi ca nu ar putea face o miscare similara pentru iPad?

 • mih_i

  Cu siguranta va fi o imbunatatire a rezolutiei displayului ce va fi sustinuta de noul tip de procesor dual core pentru ca asa procedeaza Apple.

 • Alex

  Pariu ca o sa aiba retina !! De ce cred asta …odata obijnuit cu retina greu te acomodezi cu alt display ,treci de pe iphone 4 la ipad si o sa vezi difernta enorma ,logic apple stie asta si nu risca .

 • x3

  andrei tata e usd nu usb. Iar deductia ta e jalnica.Cum sa coste o tableta 1400$ in us? Nici dracu n-ar cumpara,chiar si la ei.. Nu-ti poti face treaba pe ea, e doar un gadget adiacent..nu inlocuieste laptop nimic..

 • Volt

  complet de acord cu x3,si asa la noi e destul de mult 2000+lei pentru o tableta-care are un mobile os pe el,nu poate inlocuii un laptop.

 • Catalinc7

  Apare samsumg sliding 7 si e mai util decat ipad si e 700$

 • Tigris Regalis

  @Catalinc7: LOL, ăla e cu Windows 7, ceea ce înseamnă că va fi încet (multe resurse hardware vor fi irosite de sistemul de operare lacom, de antivirus, de malware scanner, etc.), greoi în folosire (n-are interfață optimizată pentru touch), cu capacitate de stocare redusă (Windows și anexele – swap file, hibernation file, registry, update-urile care trebuie descărcate săptămânal, etc. – vor înghiți mare parte din spațiu), cu durată mică a bateriei (Windows, AV și celelalte servicii always on consumă multă baterie), cu durată mare de pornire, cu necesități permanente de întreținere (defragmentare, reparare registru, update săptămânal și reinstalare periodică a OS, scanare după viruși, malware, ș.a.m.d.), predispus la prăbușiri, virusări, etc. … să mai continui?

  Măcar iPad are un sistem de operare modern, optimizat pentru touch și dispozitive mobile, fără problemele de mai sus aferente Windows.

 • onu

  cum naiba? nu are cum sa aiba rezolutie aproape cat un iMac!

 • Pingback: iPad 2 si iPhone 5 ar putea avea chip grafic dual-core()

 • Pingback: Ecran LCD al tabletei iPad 2 de vanzare pe internet? iPad 2 ar putea avea motor pentru vibratii?()

 • Pingback: Zvon: iPad 2 fara Retina Display?()