iPad 2 va avea Retina Display cu rezolutie 2048×1536?

Inca de anul trecut umblau zvonuri care indicau faptul ca tableta iPad 2 ar putea avea un ecran retina, insa exista o opinie majoritara care sustine ca acest lucru ar fi imposibil deoarece ar insemna dublarea rezolutiei ecranului tabletei iPad. Pe langa dublarea rezolutiei, ecranul tabletei iPad 2 ar trebui sa aiba si peste 300 dpi(dots per inch) iar din punct de vedere tehnologic acest ecran ar fi greu de fabricat si ar costa destul de mult.

Lasand toate acestea l o parte, in iOS 4.3 beta 1 a fost gasita o dovada destul de clara care indica faptul ca iPad 2 ar putea avea Retina Display cu o rezolutie de 2048×1536(dubla fata de cea a actualului model) si 260 DPI. Aceasta dovada consta intr-o iconita pentru aplicatia iBooks, iconita care  a fost descoperita alaturi de alte 3 iconite pentru iPad, iPhone, iPhonex2. Iconita iPadx2 este facuta special pentru Retina Display asa cum este facuta iconita iPhonex2 pentru iPhone 4.

Engadget a afirmat ieri ca tableta iPad 2 ar putea avea un ecran de rezolutie mare, iar acesta descoperire confirma informatiile prezentate de ei. Tot ieri au aparut informatii care indica faptul ca iPad 2 ar putea avea un chip grafic nou, mult mai puternic si sincer sa fiu ar fi nevoie de asa ceva pentru a sustine noua rezolutie a tabletei.

Pe langa iconita aplicatiei iBooks a fost gasita o alta, insa de aceasta data vorbim de o iconita cu rezolutie 1536×800 avand o rezolutie dubla fata de cea destinata actualului model al tabletei iPad.

Ce parere aveti, va veni iPad 2 cu Retina Display?