iPad 2 va avea ecran cu rezolutie mare? iPhone 5 apare cu un design nou? Procesoare A5 in ambele?

Cei de la Engadget au reusit sa obtina detalii cu privire la tableta iPad 2 ce urmeaza sa apara undeva in cursul acestui an, iPhone 5 ce urmeaza sa apara in vara si viitorul model al Apple TV. Conform acestor surse, iPad 2 ar urma sa fie lansata in luna aprilie, sa fie mai subtire, sa aiba un ecran facut cu o tehnologie asemanatoare Retina Display insa cu o rezolutie mult mai mare. Toate carcasele si “prototipurile” tabletei iPad 2 vazute pana acum reprezinta doar versiuni initiale ale procesului de dezvoltare deci este foarte posibil ca produsul sa arate putin diferit fata de ce am avut pana acum. iPad 2 va avea un ecran de 10 inch, va avea 2 camere si… un slot SD. Cei de la Engadget sustin ca informatiile oferite de surse au fost corecte pana acum deci o sustin si pe aceasta privind slotul SD desi nu e “Apple like”.

In ceea ce priveste restul componentelor interne, se pare ca iPad 2 si iPhone 5 vor avea chip baseband facut de Qualcomm capabil sa ruleze pe retele GSM/CDMA/UMTS, deci Apple ar putea oferi un singur dispozitiv pentru 2 standarde de telefonie diferite.

Conform acelorasi surse, iPhone 5 va avea un design complet schimbat si in momentul de fata dispozitivul este testat doar in campusul companiei din Cupertino. Dispozitivul ar putea avea un procesor Apple A5(care va fi defapt un Cortex-A9 redenumit) dual-core care ar aduce iPhone-ul “la zi” cu restul terminalelor disponibile acum pe piata. Acelasi procesor ar urma sa fie disponibil si in iPad 2 si in viitorul model al Apple TV, insa deocamdata nimeni nu poate confirma cu certitudine aceste zvonuri.

So, ce parere aveti, va veni iPad 2 cu procesor dual-core A5 si slot SD? Dar iPhone 5 cu un design nou?