Prima Pagina Apple iPad 2 va avea ecran cu rezolutie mare? iPhone 5 apare cu...

iPad 2 va avea ecran cu rezolutie mare? iPhone 5 apare cu un design nou? Procesoare A5 in ambele?

Cei de la Engadget au reusit sa obtina detalii cu privire la tableta iPad 2 ce urmeaza sa apara undeva in cursul acestui an, iPhone 5 ce urmeaza sa apara in vara si viitorul model al Apple TV. Conform acestor surse, iPad 2 ar urma sa fie lansata in luna aprilie, sa fie mai subtire, sa aiba un ecran facut cu o tehnologie asemanatoare Retina Display insa cu o rezolutie mult mai mare. Toate carcasele si “prototipurile” tabletei iPad 2 vazute pana acum reprezinta doar versiuni initiale ale procesului de dezvoltare deci este foarte posibil ca produsul sa arate putin diferit fata de ce am avut pana acum. iPad 2 va avea un ecran de 10 inch, va avea 2 camere si… un slot SD. Cei de la Engadget sustin ca informatiile oferite de surse au fost corecte pana acum deci o sustin si pe aceasta privind slotul SD desi nu e “Apple like”.

In ceea ce priveste restul componentelor interne, se pare ca iPad 2 si iPhone 5 vor avea chip baseband facut de Qualcomm capabil sa ruleze pe retele GSM/CDMA/UMTS, deci Apple ar putea oferi un singur dispozitiv pentru 2 standarde de telefonie diferite.

Conform acelorasi surse, iPhone 5 va avea un design complet schimbat si in momentul de fata dispozitivul este testat doar in campusul companiei din Cupertino. Dispozitivul ar putea avea un procesor Apple A5(care va fi defapt un Cortex-A9 redenumit) dual-core care ar aduce iPhone-ul “la zi” cu restul terminalelor disponibile acum pe piata. Acelasi procesor ar urma sa fie disponibil si in iPad 2 si in viitorul model al Apple TV, insa deocamdata nimeni nu poate confirma cu certitudine aceste zvonuri.

So, ce parere aveti, va veni iPad 2 cu procesor dual-core A5 si slot SD? Dar iPhone 5 cu un design nou?

 • Share it please, sunt informatii interesante!

 • andrei

  cu procesor dual-core va veni cu siguranta , slot SD na nai sa vezi intr-un dispozitiv apple asa ceva , iphone 5 sar putea sa aive un design destul de diferit fata de iphone 4 deoarece va suferi destul de multe modificari

 • mihai_rt

  poate sd doar pentru poze si filmari
  iphone 5 cu design prea diferit nu cred

  in perioda asta toata lumea vine cu informatii doar ca sa isi faca publicitate

 • Timpul le va rezolva pe toate. Asa spuneam si anul trecut insa iata ca ne-am trezit cu un iPhone 4 complet refacut.

 • MSlv

  da, dar anul trecut ar fi fost 3 modele similare la rand… eu cred ca design-ul va fi foarte asemanator, mai ales ca piesa aceea prezentata saptamana trecuta avea cele 4 taieturi de la iPhone 4 CDMA dar si slot pentru SIM, deci sigur era de la un prototip.

  3 taieturi = 3 sectiuni ale antenei pentru GSM/WIFI-bluetooth/GPS
  4 taieturi = 4 sectinui ale antenei pentru GSM/CDMA/WIFI-bluetooth/GPS

  eu asa prevad ca sta treaba cu antena/taieturile.

  Un design modificat major nu prea cred, acesta este si va ramane foarte actual destul de multa vreme. Poate sa se aduca vreo schimbare la spatele telefonului, sa fie din plastic in loc de sticla. Ar fi un pas inapoi calitativ vorbind dar o miscare foarte inspirata pentru ca se reduce foarte mult riscul unei spargeri.

 • the1

  Sau ar putea folosi si pentru spate o sticla Gorilla mai rezistenta si aproape incasabila, cum are HTC HD2, de ex. Nu cred ca designul va fi schimbat, doar antena va avea sectiunile diferite, similare celor lansate odata cu iPhone-ul Verizon. Designul e prea reusit pentru a fi inlocuit dupa numai un an. Referitor la procesorul A9 redenumit, e exact ce spuneam ieri, intr-un alt comment.

 • Apple a fost reticenta in a folosi Gorilla Glass pe iDevice-uri si nu cred ca se va schimba asta prea curand. Despre design nu spun nimic, orice e posibil.

 • Tigris Regalis

  Din articolul de la Engadget reiese că iPhone 5 va fi “regândit”, dar se referă la latura tehnică și nu la aspectul exterior. Într-adevăr, poate pe afară va arată cam la fel, dar în interior vor exista alte componente care necesitâ regândirea ansamblului, așadar se va schimba design-ul circuitelor, al antenei, al localizării componentelor, etc.

  Având în vedere că se zvonește că iPad 2 va avea un ecran de mare rezoluție (mai mare decât iPad 1 și prototipurile de la CES), mi se pare normal să vinâ cu noul Apple A5, care am înțeles că a fost special conceput pentru a rula video 1080p “like running water” (ultrarapid).

  Cât despre pretinsa “redenumire” a procesoarelor de către Apple, pe care zaone o tot sugerează în articolele sale, aceasta este o inadvertență majoră. Procesoarele Apple au ca punct de pornire design-uri standard dezvoltate de ARM, dar nu sunt niște Cortex generice cum se tot sugerează aici. De ex. când a apărut Apple A4 de 1GHz pe iPad, niciunul din procesoarele Cortex A8 nu atingea încă această frecvență, prototipul Hummingbird conceput de Intrinsity fiind primul care a atins această performanță și acesta (și nu un Cortex A8 generic) a stat la baza lui A4. Abia ulterior concurența a recuperat handicapul, când s-a lansat Snapdragon tot la 1GHz.

  Așadar, și A5 se va baza pe design-ul de referință Cortex A9, dar nu va fi un procesor generic redenumit, ci o variantă proprie a acestui design, customizată de Apple pentru produsele sale.

 • Pingback: Ce stim pana acum despre iPad 2()

 • Nu le sugerez eu, le sugereaza toata lumea. Cand aia spun COMPLETELY REDESIGNED tu te gandesti ca e vorba de structura interna? Nu stiu de unde faci tu presupunerile astea cand cuvintele alea au un alt inteles. Daca spuneau completely redesigned interior sau ceva de genul intelegeam, dar cand spui completely redesigned handset vorbeste de tot dispozitivul, si aspectul exterior, si cel interior.

 • Pingback: Au aparut imagini cu o noua carcasa pentru iPad 2 ce are 2 noi locase!()

 • Pingback: Imagini cu o noua carcasa pentru iPad 2 ce are 2 noi locase!()

 • Pingback: Zvon: iPad 2 fara Retina Display?()