Video: Tableta iPad folosita ca si casa de marcat

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OIhutLmdJm4[/youtube]

In straintate multe dintre localuri folosesc sisteme computerizate pentru a tine evidenta comenzilor si pentru a inregistra preturile. Ideea este aplicata si in Romania in mare parte dintre localuri, insa ce vedeti in clipul video de mai sus reprezinta „ultima moda” in materie de sisteme POS(point of sale). In SUA tabletele iPad au inceput sa fie folosite drept case de marcat inca din luna aprilie a anului trecut, adica imediat dupa lansarea tabletei. In momentul de fata multe localuri au asemenea sisteme de plata instalate si observa ca anumite companii produc software specializat care permite folosirea tabletei iPad pe post de casa de marcat.

Practic totul se desfasoara folosind o aplicatie speciala care permite vanzatorilor sa inregistreze plati – folosind spre exemplu sistemul Square care permite citirea cardurilor – sa tina evidenta comenzilor, etc. Totusi SUA nu este singura locatie unde tableta iPad este folosita intr-un asemenea scop si veti vedea in clipul video de mai jos programul FLAVIUS, dezvoltat de o firma din Japonia. care permite folosirea tabletei drept casa de marcat, sistem de monitorizare a comenzilor, sistem de plati POS, si ca router Wi-Fi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D-Ju2SGBX4E[/youtube]

iDevice-urile pot fi folosite pentru o multitudine de servicii datorita sistemului de operare care permite companiilor sa faca programe software exact precum cele de mai sus.