Retina Display abia in iPad 3?

In ultimele saptamani subiectul Retina Display pe iPad a starnit nenumarate controverse in mediul online. Unii sustin ca iPad 2 va avea Retina Display, altii contrazic aceasta teorie, insa in final cine are dreptate? Un nou articol scris de PC World ne da de inteles ca Retina Display va fi disponibil in iPad, dar vorbim despre tableta iPad ce ar urma sa fie lansata anul viitor. Un analist american citeaza surse apropiate producatorilor de componente pentru Apple care au inceput deja producerea unor ecrane Retina Display pentru iPad. Informatiile se potrivesc, cu cele primite saptamana trecuta de la o publicatie din Asia, doar ca atunci se vorbea despre iPad 2 si acum vorbim despre iPad 3.

“I think the Digitimes story probably got the resolution right, but the iPad version wrong, Mainelli told PCWorld via email. Our sources say Apple has requested that manufacturers begin work on displays with that resolution for the iPad 3. I don’t believe anybody is ready to produce that resolution in volumes at this point. And Apple is going to require huge volumes for the iPad 2,” he added. We expect Apple to continue to own the lion’s share of that market in 2011,” Mainelli wrote.

Apple a dat comanda pentru ecrane Retina Display pentru iPad insa producatorii fac doar cateva prorotipuri care vor fi cel mai probabil folosite in urmatoarea generatie a tabletei iPad. Problema cu implementarea unor asemenea ecrane in iPad 2 sta in faptul ca niciun producator nu este inca, capabil sa produca la scara industriala ecrane cu rezolutie atat de mare. iPad 2 ar putea avea acelasi ecran precum actuala generatie a tabletei sau poate unul cu o rezolutie usor mai mare, insa in nici un caz Retina Display cu rezolutie 2048 x  1536 deoarece in momentul de fata nu pot fi produse indeajuns de multe ecrane pentru a satisface cererea de pe piata.

So, aceasta explicatie mi se pare cea mai logica si probabil cu ea se va termina intreg circul privind Retina Display si iPad 2.

1 COMENTARIU

  1. eu m-am cam saturat de “analisti” d-astia care intai au propovaduit dezastrul Ipad 1, apoi inventeaza diferite date de lansare a Ipad 2 si acum sunt si clarvazatori si intuiesc ce o sa fie peste 2 ani…si in plus, daca “partea leului” la ei inseamna bataia la c*** gol care le-a dat-o Ipad la “contracanditate”, inseamna ca nu stapanesc termenii 😉
    sa mainelli-asa in pace! 🙂