Theme It, magazinul de teme pentru iOS, a fost deschis oficial

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BNZph_jmf0o[/youtube]

Acum cateva zile am scris despre Theme It, un magazin online cu teme pentru iDevice-uri. Iei saurik a lansat in Cydia o noua sectiune numita Cydia Theme Center in care gasim exact acelasi lucru, adica teme, teme si iar teme. Dupa anuntul lui saurik a fost lansat oficial si Theme It, insa din pacate magazinul functioneaza foarte foarte greu probabil datorita numarului mare de persoane care incearca sa il acceseze. Pentru a folosi Theme It trebuie sa instalati aplicatia dedicata, adaugati intai repo-ul: http://www.themeitapp.com/repo apoi instalati Theme It in dispozitivele voastre.

Dupa instalarea aplicatiei, deschideti-o si veti vedea ca farmatul este asemanator cu cel al Cydia, adica in partea centrala a ecranului va fi incarcata o pagina web iar in partea de jos avem 4 butoane : Home, Themes, Settings si Account. Daca accesati prima pagina veti fi intampinati de : o tema selectionata de administratorii site-ului plus o lista cu ultimele 3 teme adaugate in magazin, un buton pentru a vedea detalii pentru tema selectionata si inca unul care va da posibilitatea sa o achizitionati.

Accesand o anumita tema din magazin veti ajunge la o pagina unde sunt afisate cateva informatii despre aplicatie, un buton care va afiseaza mai multe screenshot-uri pentru tema, un buton in partea stanga jos care va ofera informatii despre: compatibilitatea cu device-ul vostru, versiunile anterioare ale temei si cateva cuvinte despre autor. In partea dreapta jos avem un buton pentru achizitie iar in partea dreapta sus exista afisat un sistem de rating pentru teme, sistem pe care eu il consider un mare avantaj fata de Cydia deoarece multi dintre noi se uita la rating-ul unei aplicatii, spre exemplu, inainte de ao cumparat.

Aplicatia in sine functioneaza foarte prost spre deloc, are multe buguri si imi da impresia ca a fost lansata in graba pentru ca saurik a lansat ieri Cydia Theme Center. Nu am apucat sa ma joc prea mult cu aplicatia pentru ca totul functioneaza extrem de greu, unele optiuni nu functioneaza deloc iar altele afiseaza un ecran cu o eroare din care nu mai poti iesi decat daca inchizi aplicatia. Pentru moment Theme It e inutilizabil, insa probabil pe viitor problemele vor fi rezolvate.