Tutorial: Update la iOS 4.2.1 fara a face update de baseband – numai pentru iPhone 4

Avand in vedere ca incep sa apara solutiile de untethered jailbreak pentru iOS 4.2.1, a aparut si un tutorial care teoretic ar permite update-ul de la iOS 4.1 la iOS 4.2.1 fara a face si update de baseband, dar numai pentru iPhone 4. Nu am testat acest tutorial pentru ca eu am baseband de iOS 4.3. Teoretic ar trebui sa faceti restore, sa primiti o eroare, telefonul sa fie in Recovery Mode, sa nu poata fi scos cu TinyUmbrella si sa fie necesaj jailbreak, iata pasii.

Tutorial netestat, il faceti pe propria raspundere! Dezvoltatorul aplicatiei TinyUmbrella a confirmat ca aceasta metoda functioneaza, a facut si o pagina speciala pe blog unde descrie exact aceeiasi pasi precum cei prezentati de mine.

Daca procedura va functioneaza va rog sa lasati un comentariu.

Pasul 1

Descarcati ultima versiune a TinyUmbrella de aici.

Pasul 2

Descarcati  iOS 4.2.1 pentru iPhone 4 de aici.

Pasul 3

Deschideti TinyUmbrella, apsati butonul Start TSS Server, apoi mergeti in sectiunea Log si verificati daca acesta a fost pornit. Urmariti imaginea de mai sus sa vedeti cum ar trebui sa arate!

Pasul 4

Deschideti iTunes si conectati terminalul la calculator.

Pasul 5

Tineti apasata tasta shift in timp ce dati click pe restore, selectati versiunea de iOS descarcata(aveti grija sa fie .ipsw) si lasati terminalul sa faca restore.

Pasul 6

In timpul restore-ului veti primi eroare 1013, scoateti terminalul din Recovery Mode folosind TinyUmbrella apoi urmati tutorialul de jailbreak folosind greenpois0n.

Dupa jailbreak instalati ultrasn0w din Cydia pentru a decoda telefonul.