Tutorial video: greenpois0n RC5 untethered jailbreak si activare iOS 4.2.1 pentru iDevices(Windows)

greenpois0n RC5 pentru Windows este in sfarsit disponibil, stiu ca foarte multi dintre voi asteptau noua versiune si iata ca aveti ocazia sa o folositi. In mare, procedura de jailbreak este identica, cu cea pentru Mac, deci daca ati citit articolul pentru Mac atunci nu ar trebui sa aveti probleme in a face jailbreak. Daca ati reusit sa faceti activare dupa jailbreak, va rog sa lasati un comentariu.

Din cate stiu nici aceasta versiune a greenpois0n NU face activarea terminalului asa ca va voi invata cum sa o faceti singuri, dar asta va implica efectuarea a 2 jailbreak-uri.

Trebuie sa aveti iOS 4.2.1 pentru a face acest jailbreak, pe versiuni vechi de iOS nu merge. Daca aveti nevoie de unlock asteptati sa iasa o noua versiune a PwnageTool, nu faceti update la iOS 4.2.1 pentru ca veti face update de baseband si veti pierde posibilitatea de a face unlock!

Puteti aplica acest jailbreak peste unul facut deja cu redsn0w. NU puteti aplica acest jailbreak pentru unul facut cu jailbreak Monte a.k.a. redsn0w 0.9.7, adica solutia de untethered jailbreak de la Dev Team.

Puteti aplica acest jailbreak chiar si daca aveti baseband 06.15.00. Nu afecteaza baseband-ul acest jailbreak, nu ii face update, nu il deblocheaza.

Daca aveti un iPhone 4 si aveti nevoie de unlock atunci puteti face update la iOS 4.2.1 fara a face update de baseband daca urmati acest tutorial.

Compatibilitate, conform Read Me-ului publicat de Chronic Dev Team. Intregul document il puteti citi aici.

  - iPod Touch 2G (all bootroms)
  - iPod Touch 3G
  - iPod Touch 4G
  - iPad 1G
  - iPhone 3Gs (all bootroms)
  - iPhone 4
  - iPhone 4 Verizon (_not_tested_)
  - AppleTV 2

Inainte de a incepe procesul de jailbreak citeste aici.

Pasul 1

Conectati terminalul la calculator folosind un cablu USB.

Pasul 2

Descarcati greenpois0n rc6 de aici : Windows, Mac OS X.

Pasul 3

Daca aveti nevoie de activarea terminalului atunci trebuie mai intai sa faceti jailbreak folosind redsn0w, tutorial aveti aici. Dupa jailbreak cu redsn0w veti avea parte de un tethered jailbreak. Urmati pasii de mai jos pentru a face dispozitivul untethered.

Pasul 4

Deschideti greenpois0n si pregatiti-va sa bagati terminalul in DFU Mode. Apasati butonul Jailbreak din greenpois0n si el va incepe o numerotare inversa de 5 secunde pana in momentul in care va trebui sa apasati efectiv pe buton. Dispozitivul trebuie sa fie deblocat sau inchis pentru a face urmatorii pasi :

  • tineti apasat butonul Lock pentru 3 secunde;
  • tinand apasat butonul Lock apasati si pe butonul Home si tineti-le pe ambele apasate pentru inca 10 secunde;
  • dati drumul butonului Lock si tineti apasat doar pe Home pana greenpois0n recunoaste terminalul si incepe procesul de jailbreak.

Pasul 5

Dupa terminarea procesului telefonul se va reseta, va intra in sistem si pe homescreen veti vedea o aplicatie verde numita Loader.

Pasul 6

Intrati in Loader, instalati Cydia si gata, aveti untethered jailbreak pe terminalul vostru si Cydia instalata. Daca nu puteti instala Cydia cu Loader atunci folositi redsn0w pentru instalare.

Buguri:

Aveam tethered jailbreak cu redsn0w, am facut untethered cu greenpois0n descarcat acum, nu imi apare aplicatia Loader. In acest caz instalati Cydia cu ultrasn0w.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k5vKLetLp2k[/youtube]