Prima Pagina Apple Sony cere in instanta datele personale ale persoanelor care au vazut clipurile...

Sony cere in instanta datele personale ale persoanelor care au vazut clipurile video cu jailbreak-ul pentru PS3

Procesul dintre Sony, geohot si echipa failoverfl0w continua si avocatii companiei uimesc pe toata lumea cerand in instanta informatiile personale ale lui geohot de pe YouTube impreuna cu date despre persoanele care au vazut clipurile video in care a fost prezentata solutia de jailbreak pentru PS3. Compania doreste sa stie cati utilizatori au vizionat acele clipuri, username-urile acestora, si toate adresele IP a persoanelor care au postat comentarii la respectivele clipuri video. Avocatii celor de la Sony au cerut si de la Twitter informatiile tuturor membrilor failoverfl0s, deci vorbim doar despre o adresa de e-mail si adresa IP folosita de acestia pentru a accesa contul. Sony doreste aceste informatii pentru a identifica persoanele care ar putea avea software-ul dezvoltat de echipa failoverfl0w si pentru a impiedica distribuirea sa.

SCEA has demanded that YouTube surrender not only information for Hotz’s account where his jailbreak video was posted, but also how many users accessed the video, the usernames of those with access to the video, and all usernames and IP addresses of everyone who posted or published comments to the vid. In addition to hitting up YouTube for dirt, Wired reports that Sony has demanded Twitter hand over the personal info of fail0verflow’s members — we’re waiting for Sony’s lawyers to don TSA gear as the next step in their search.

Sincer sa fiu am ramas uimit cand am citit stirea si din pacate acestia ar putea fi primii pasi spre ilegalizarea jailbreak-ului. In SUA jailbreak-ul este legal, insa avand in vedere actiunile pe care le intreprinde Sony pentru a-si proteja produsele probabil multi se vor gandi de 2 ori inainte sa mai faca o solutie de jailbreak pentru PS3, cel putin. Pentru iPhone jailbreak-ul este deocamdata legal, insa daca Sony va avea in final castig de cauza atunci Apple ar putea fi incurajata sa ia masuri asemanatoare.

 • DjCultus

  Daca vor dezvalui cele 2 companii * youtube* si Twitter datele personale ale user-ilor atunci nu vor avea de suferit oare ? si unde mai sunt drepturile omului si strict nedivulgarea datelor personale ?
  Inteleg ca este o ilegalitate asta , dar totusi sunt sute de mii de persoane care au facut jb la ps3 or whatever , iar asta nu inseamna neaparat ca sunt infractori sau eventual complici la aceasta procedura ilegala ! Toata treaba cu jb-ul asta se poate rezolva frumos cu un update si atat ! Cam multe cer astia de la Sonny ….si nu stiu daca ii va baga in seama companiile astea doua !
  PS: cata disperare :))

 • setu

  si eu sunt pe lista :)))

 • Nu vor rezolva nimic, astia nu le da nicio informatie! Disperati rau!

 • Ce vrea Sony e o aberatie, nu exista asa ceva. In primul rand ca nici Youtube, nici Twitter nu numai ca pot refuza cererea lor, dar este si ILEGAL si neconstitutional sa ofere astfel de date. Dreptul la intimitate este un drept fundamental, de baza, mai ales in SUA. Dar ce pot sa ceri de la galbejiti ?

 • MSlv

  SUA si intimitatea datelor = baba si mitraliera. acolo, dacă ai mașina oriunde in afara de garaj îți infig astia un GPS tracker sub mașina fara mandat, fara nimic, pentru “securitate naționala”

 • mitza

  penibil…sony ar trebui sa zica mersi ca le-a rezistat consola 4 ani aproape fara sa fie sparta

 • Da, pentru “securitatea nationala” fac orice baietii dar jailbreak-ul lui geohot e departe de a afecta siguranta nationala a SUA.Nu cred ca le va da nimeni nimic.

 • Vlad

  Stati voi linistiti, ca si daca le da, official vor spune ca nu a dat nimic, iar pe ascuns de fapt le va da, si asta probabil in schimbul unei sume de bani, ca na.. sony doar are bani..

 • Popovici Octavian

  cand ma striga sony o sa zic prezent 🙂

 • Personal singura chestie care ma deranjeaza la Apple este ceea ce se stie deja, si adica ca nu putem testa o aplicatie Full, Platita, pt o anumita perioada dupa care daca nu ne convine sa cerem un Refund.. dar cum ziceam aceasta chestiune se stie. Si din cate am auzit acest lucru ar exista pe Android. Eu am avut HTC Desire, si cum nu exista Market Place pt Romania (inca) nu am avut cum sa testez acest lucru. Dar sa revin la Apple referitor la aceasta problema, pentru mine nu pot sa zic ca ma deranjeaza foarte mult, deoarece ma informez pe Youtube despre o anumita aplicatie noua sau pe care nu o cunosc dar mi se pare interesanta si as vrea sa o cumpar. Daca imi place o cumpar daca nu-mi place n-o cumpar. Eu unul sunt anti-JB, singurul lucru care as dori sa se implementeze din acest sistem ar fi anumite Tweak-uri care mi se par si normale (nu sunt multe). Ce pot sa mai zic.. Support the Developers si cumparati-le munca.