iPad 3 cu Retina Display plus un iPod Touch cu ecran de pana in 7 inch

Luna aceasta am scris despre primele zvonuri legate de o posibila tableta iPad 3 ce ar putea fi lansata undeva in toamana acestui an. Atunci informatiile erau neconcludente insa site-uri ca TechCrunch au confirmat zvonul pe care multa lume l-a luat drept credibil avand in vedere sustinerea de care avea parte. Acum Appleinsider vine cu o noutate legata de iPad 3, mai exact aceasta va avea un ecran IPS/FFS a.k.a. Retina Display de 9.7 inch. Acelasi ecran este disponibil si in terminalul iPhone 4 a carui rezolutie a fost dublata prin implementarea acestui ecran iar surse apropiate Apple sustin ca tableta iPad 3 va avea un ecran asemanator cu rezolutie dubla, adica 2048 x 1536. Nu exista inca informatii cu privire la posibila lansare a acestei tablete, insa parerea mea este ca o vom vedea abia anul viitor, la un an distanat de lansarea iPad 2.

A third point relayed by Kuo was that a successive iPad 3 model would incorporate a 9.7 inch IPS panel with FFS (fringe-field switching) technology, which enables a wider viewing angle and clearer visual quality under in sunlight. Kuo previously reported last May that the upcoming iPhone 4 would incorporate a double resolution, 960×640 display using IPS/FFS, which Apple subsequently released under the name Retina Display. He was also correct in nailing down in advance that iPhone 4 would supply twice the RAM of the iPad.

Pe langa iPad 3, se zvoneste ca Apple ar lucra la un dispozitiv cu un ecran de 5 – 7 inch, insa nu se stie daca vorbim despre o posibila tableta iPad sau despre un nou model iPod Touch. In esenta iPad Wi-Fi are aproximativ aceleasi caracteristici precum un iPod Touch, singura diferenta majora constand in marimea ecranului. Steve Jobs nu a fost un mare “fan” al tabletelor cu ecran de 6 inch si sincer sa fiu ma cam indoiesc de faptul ca vom vedea vreodata o tableta iPad cu un asemenea ecran. Pana una alta iPad 2 inca nu a fost lansata si nici nu se stie cand anume o vom vedea iar luna februarie se apropie de final.

With a 5 inch screen, a “big iPod touch” at its existing resolution would offer a 230ppi screen density; stretched across a 7 inch screen the same resolution would deliver 164ppi, still higher than the existing iPad’s pixel density of 132ppi. Rather than trying to crush the full sized iPad’s resolution into a smaller screen, something Apple’s chief executive Steve Jobs quipped last fall would require filing down users’ fingers, such a device could simply serve as an expansion of the iPod family, offering a larger view of the simpler iPod touch user interface.

6 COMENTARII

  1. Frate nu sunt zvonuri de iPad 2 care apare in urmatoarele zile si se zvoneste de iPad 3 :)) Inca nici nu a iesit iPad 2 si u spui de iPad 3 ;))

  2. toti vin cu orice le trece prin minte sa si faca publicitate si restul le iau drept stiri
    o prostie
    inca nu se tie nimic de ipad 2 si bat campii de ipad 3, cine ar mai cumpara ipad 2 daca ipad 3 ar aparea in toamana?