Jony Ive ar putea parasi compania Apple

Ziarul The Sunday Times a scris un articol in care relateaza faptul ca vice-presedintele diviziei de design al produselor fabricate de compania Apple, Jony Ive, ar fi interesat sa vanda actiunile detinute la companie si sa se mute impreuna cu familia sa in Marea Britanie. In momentul de fata Jony Ive a incasat aproximativ 30 de milioane de dolari in urma vanzarii unor actiuni detinute la Apple si doreste sa se mute impreuna cu familia sa in Marea Britanie, in Summerset unde detine o casa in valoare de 4 milioane de dolari. Aparent Jony Ive ar fi propus consiliului director al Apple un plan prin care el intentioneaza “sa faca naveta” intre Marea Britanie si SUA insa aceasta idee i-a fost refuzata, consiliul director preferand sa renunte la serviciile sale.

Unfortunately he is just too valuable to Apple and they told him in no uncertain terms that if he headed back to England he would not be able to sustain his position with them … It’s a shame. We hardly ever see anyone at the house.

Jony Ive si Steve Jobs au avut o  relatie foarte apropiata in cadrul companiei si personal cred ca Apple nu il va pierde pe Ive atat timp cat Jobs va fi CEO al companiei. E greu de spus de ce ar lua Jony Ive o asemenea decizie insa deocamdata un purtator de cuvant al Apple a catalogat aceste zvonuri ca fiind pure speculatii.