Personal HotSpot – unde il gasesc, cum il activez?

V-am explicat acum cateva zile modul in care va functiona optiunea Personal HotSpot cu operatorii din Romania si acum vin cu unele completari care va vor ajuta sa intelegeti de ce functioneaza sau nu Personal HotSpot pentru voi. Inainte de a incepe va ro sa cititi acest articol pentru a intelege ce e cu aceasta noua functie. Acum ca ati citit sa va spun ca aceasta functie poate fi activata din : Settings>General>NetWork>Personal HotSpot. Optiunea va fi automat disponibila pentru voi daca folositi Cosmote sau Orange si nu va fi disponibila daca folositi Vodafone(cu ultimul carrier Bundle) sau Digi Mobil(mie nu imi apare).

Optiunea Personal HotSpot functioneaza numai pe iPhone 4.

Orange – functia Personal HotSpot inlocuieste internet tethering care la Orange Romania se activeaza prin activarea optiunii Modem in abonamentul vostru. Optiunea costa 4 euro lunar iar fara ea nu veti putea activa Personal HotSpot fara a face jailbreak.

Cosmote – aveti optiunea Personal HotSpot activata gratuit.

Vodafone – daca aveti ultimul Carrier Bundle instalat nu veti putea activea aceasta optiune pentru ca Vodafone nu o ofera. Din cate stiu eu Vodafone nu are nici o optiune in oferta proprie care sa va permita sa activati Personal HotSpot.

Digi Mobil – situatie identica precum in cazul Vodafone.

Daca nu doriti sa platiti la Orange sau sa asteptati pana lanseaza Vodafone o optiune pentru Personal HotSpot, puteti face jailbreak pe iOS 4.3(dupa ce apare) si puteti instala TetherMe sau MyWi pentru a activa optiunea.

24 COMENTARII

  1. din cate observ, iOS 4.3 e cam egal cu 0.
    ok niste bugfix-uri, un PHS care mai nimeni nu-l foloseste, sau cel putin foarte putina lume, un Safari teoretic mai rapid, si cam atat. Cam sarac iepurasu cu update-u asta.

    eu l-am bagat de cand am aflat de la zaone, la 10 minute dupa ce ne anuntase eu il aveam, da nu ma impresioneaza cu nimic, ce mi-e cu el ce mi-e fara el.

    au bagat si ei niste ringtone-uri noi, te lasa sa alegi de cate ori vrei sa fii notificat de SMS ai atat… slabut, foarte slabut

  2. Mie imi apare personal hotspot direct in settings,sub notifications.
    A aparut si xCode 4 varianta finala,este gratis pentru developerii inregistrati la Apple iar in Mac AppStore de vanzare pentru 3.99 :))

  3. Pe Vodafone e asa cum zice zaone. Adică nu exista Personal HotSpot. Si se lauda ca au cea mai buna rețea de date. La a da ceva de la ei sunt ultimi din România. Am 2 abonamente pe 2 Iphone4 si nu pot sa folosesc laptopul pe ele. Am primit ieri telefon de la ei ca au o mare surpriza pt mine! Sa mai fac cica, un abonament de net pt laptop ca au o super oferta! Le-am zis ca dacă nu-mi dau acess prin IPhone Personal hot spot mă mut la cosmote.

  4. Va salut!

    Am si eu o intrebare:
    …versiunea de IOS 4.3 repara si imposibilitatea de a trimite MMS-uri de pe IPhone 4 in reteaua Vodafone?…Am avut un IPhone 4 cu IOS 4.2.1 Vf Carrier 9.1 si nu putea trimite MMS-uri…am trimis mobilul in service si am primit unul nou dar cu IOS 4.1 si Vf Carrier 8…pe acesta pot trimite MMS-uri ok…sunt curios daca as trece la IOS 4.3 o sa revina problema cu MMS-urile?…Mcy!

  5. Salut,
    La Orange ar trebui mentionat ca optiunea Modem este inclusa gratuit in ab. Pantera pentru iPhone 49 si in optiunea My Smartphone Plus

  6. Salut,
    O mentiune suplimentara privind HotSpot pe Orange / iPhone4.
    Aseara, dupa update la iOS 4.3 aceasta optiune era valida si functiona si pentru abonament Pantera 29. In aceasta dimineata, insa, optiunea a fost dezactivata de catre Orange. 🙁

    Calin

  7. @Colin…cred ca eroarea a fost de la Apple.
    Nu de alta, dar pentru acces la optiunea asta trebuie sa ai in profilul tau acces la un alt apn, adica “modem”

    Daca nu il ai in profil nu poate aparea singur sau sa dispara…posibil aseara a mers prin apn-ul de internet optiunea aia…

  8. Eu refuz mereu sa-l instalez cand itunes imi zice ca are carrier update si astfel pot sa fac internet sharing de pe iphone(am 4.2.1). La ce foloseste carrier bundle de la vodafone?

  9. buna am si eu o intrebare am instalat 4.3.1 si nu imi apare personal hotspot eu sant in italia pe o retea locala WIND apare doar cand reteaua iti permita ca am citit peste tot si nu prea am gasit mersi pentru atentie!

  10. Am si eu o intrebare pt cei care folosesc optiunea webnwalk de la cosmote.Ati reusit sa va conectati folosind personal hotspot de la alt telefon de ex?La mine optiunea exista, dau on, reteaua o vede, se conecteaza dar cand incerc sa accesez o pagina de internet apare Cosmote care service,adica mai pe romaneste pare ca accesul de fapt ar fi restrictionat. A mai patit cineva?

  11. Eu nu pot sa o activez pe Cosmote. Folosesc wnw si cand dau tap pe “Setup Personal Hostop” imi da mesaj “To enable Personal Hotspot on this account, contact COSMOTE”.
    Ieri am sunat la ei, mi-a raspuns unu de ma dat pe spate si mi-a spus ca solutia mi-a trimis-o pe email. Cand intru pe mail mi-a trimis setarile de wnw (user, pass si apn)
    Asta da feedback. Astazi sun din nou 🙂

  12. salut, am un iphone 4 ios 7.1.2 si nu pot activa hotspot, imi spune ca:pentru a activa hotspot personal pentru acest cont contactati Carrier. Sunt utilizator digi. Il pot activa?