Asiaticii vaneaza tabletele iPad 2 din magazinele Apple, le vand la pret dublu in China

The New York Post a scris un articol extrem de interesant aseara in care detaliaza motivele pentru care oamenii nu reusesc sa achizitioneze tablete iPad 2 din magazinele Apple. Imaginea de mai sus a fost facuta ieri in fata magazinului Apple din Fifth Avenue, New York, unde un grup de chinezi avea 3 plase de rafie pline cu tablete iPad 2. La rand asteptau in jur de 200 de asiatici care au primit bani de la unul dintre “organizatorii sedintei de shopping” si de indata ce au intrat in magazin au cumparat cat de multe tablete au putut. Toate tabletele pe care le vedeti acolo plus multe altele vor fi duse in China si vandute la preturi de aproape 3 ori mai mari decat cele din magazinele Apple.

The scammers in line then went inside and bought iPad 2’s — wiping out the store within minutes.

“We buy from here, then sell,” one of the organizers gloated outside the store, standing near one of several bulging, oversized shopping bags filled with the hot devices.

“The ones we bought today are already on their way to China,” where they haven’t gone on sale yet, said the boss. “It’s been pretty crazy.”

Problema cea mai mare? Apple stie de aceste practici, clientii stiu de aceste practici insa compania refuza sa le opreasca. Angajatii magazinelor Apple spun ca nu au puterea de a opri ceea ce fac aceste persoane, sefii nu ii lasa sa faca nimic iar sute de oameni stau si se uita cum asiaticii aduna zeci/sute de tablete in sacose in fata magazinelor Apple. Pentru Apple nu conteaza unde se duc tabletele atat timp cat ele sunt achizitionate de cineva insa avand in vedere ca aceasta practica este desfasurata in public, in vazul tuturor, cred ca ar trebui oprita. Daca nu ati putut achizitiona o tableta iPad 2, macar acum stiti care sunt motivele.

9 COMENTARII

  1. Nu cres ca este breo modalitate clara si legala sa diferentiezi pe cei care fac asa ceva de cei care si-o cumpara pentru ei. Acelasi lucru fac si cei care iti aduc tie tableta zaone.

  2. Politica Apple vis-a-vis de situaţia data e cea normală într-un stat democratic ca USA.
    Primul lucru pe care vor să-l evite ca şi companie e un lawsuit prin care cetăţean dă în judecată compania pentru îngrădirea drepturilor asigurate de Constituţia US of A.
    În consecinţă eu consider că “first come, first served basis” care se aplică în America PESTE TOT e normal şi cea a Apple.

  3. …ei au un numar de clienti direct proportional cu numarul de tablete cumparate…..sa produca si astia suficient si se va crea un echilibru…sa aduca cat mai mullti retaileri in Romania, tablete la un pret corect si lucrurile se vor aseza….:) crezi ca cei de la ipad2, nu ar lua cateva sute..?.sau poate ca si iau…

  4. E normal sa fie asa, numai sa nu foloseasca forta sa dea pe ceilalti la o parte

    Altfel nimeni nu te opreste sa te duci inaintea lor la magazin sau sa platesti pe altcineva sa stea la coada. Oricum au limitat numarul de device-uri pe care le poate lua o persoana, altceva nu au ce sa faca.

  5. Păi poliția sau autoritățile chineze ar trebui să verifice dacă acele tablete sunt vândute legal la prețuri de 3 ori mai mari în China, în magazine. Dacă nu sunt vândute în magazine…asta e…și la noi și în toată lumea se practică. Diferența e că eu dau cuiva să-mi aducă din State pt. e mai ieftină, iar cei din China dau de 3 ori mai mult….aici nu-i înțeleg…

  6. conteaza daca cumpar ipad2 acum? sau peste doua saptamani? mi sa oferit din america ipad2 la pret de magazin…un prieten a cumparat mai multe dar as mai astepta pana se rezolva toate problemele si se mai calmeaza spiretele

  7. Criza de iPad si de alte iDevice-uri a fost creata de cel de sus – steve jobs… El este mintea stralucita dar si bolnava uneori, crazy psycho mai bine zis!

    Intr-o lume perfecta ar fi produs 100 milioane si abia apoi le-ar scoate la vanzare… In toate tarile daca doreste deodata ca sa evite specula etc etc… Nu sa faca oamenii sa stea in picioare si sa se simta ca in China!

    Este oarecum trist! Dar asta este Steve Jobs cu ai lui pun pariu ca Le rade inima cand vede cum lumea sta la coada… Este ca la un restaurant unde am fost acum cateva seri, 200 locuri dar din cauza ca nu au avut foarte mult personal au preferat sa tina oamenii la coada si astfel nu se plang ca nu vine nimeni la masa 😉 In RO iti da masa si te tine o ora fara o racoritoare pana pleci… Mi-a placut ca serviciul a fost impecabil chiar si cu personal redus!

  8. Nu vad motivul pentru care ar trebui stopata aceasta practica, Apple vinde, cui nu conteaza, atata timp cat produsul e cumparat e tot ceea ce conteaza. Cat timp cat cei care cumpara cu sutele nu agreseaza ceilalti cumparatori este dreptul lor sa cumpere cate vor, faptul ca le vand mai departe si au un comision foarte mare este problema autoritatilor.