Prima Pagina Apple iPad 2 indisponibila in majoritatea tarilor europene

iPad 2 indisponibila in majoritatea tarilor europene

La doar cateva ore de la lansarea oficiala a iPad 2 in Europa stocurile din magazinele Apple s-au epuizat la fel de repede precum in SUA iar comenzile facute in magazinul online sunt livrate la 3 – 4 saptamani de la plasarea comenzii. Era de asteptat ca Apple sa nu faca fata cererii de pe continentul european iar zeci de mii de oameni vor urma exemplul americanilor si vor forma cozi interminabile in fata magazinelor apple pentru a avea onoarea de a cumpara o tableta iPad 2 de la Apple.

Desigur ca nici in Europa nu s-a stiut cate tablete ipad au fost pe stocurile magazinelor Apple sau ale resellerilor dar deja ne-am obisnuit cu aceasta secretomanie a celor de la Apple. In SUA unii reselleri au avut maxim 10 tablete pe stoc in ziua lansarii si eu unul sunt 100% sigur ca pentru europeni Apple nu a trimis mai multe. Daca nu ati reusit sa comandati o tableta iPad 2 inca atunci inarmati-va cu multa rabdare daca va ganditi sa mergeti la un magazin Apple, la un reseller sau sa achizitionati o tableta din magazinul online.

Apple castiga enorm de mult la capitolul imagine din aceste “demonstratii” stradale din fara magazinelor proprii si e foarte probabil ca, compania sa blocheze intentionat stocurile in magazine.

  • attilar1

    Zaone stii cumva cat e un ipad 2 in Ungaria. La ei presupun ca a aparut si cel cu 3g.?

  • Tigris Regalis

    Nu cred că stocurile au fost reduse deliberat, o companie nu ar putea justifica limitarea artificială a cifrei de afaceri doar pentru a genera articole de presă, o companie listată la bursă cu atât mai puțin. Cererea este într-adevăr enormă și producția dinainte de lansare, limitată de timp și de producția paralelă cu iPad 1, era evident insuficientă pentru a satisface instantaneu toată cererea mondială. Și nu este numai la Apple așa, orice produs atrăgător și cu un preț accesibil nu apucă să prindă praful pe rafturi.

    Nu era la fel cu produsele de lactate, cu carnea și cu pâinea caldă în RO înainte de ’89? 😉