Apple lucreaza la producerea unei baterii externe incorporate in incarcatorul pentru Mac sau iDevices

Ceea ce vedeti mai sus este o schita dintr-un brevet de inventie inregistrat companiei Apple in care se explica modul in care ar putea fi implementata o baterie intr-un incarcator pentru iPhone, iPad sau iPod Touch si MacBook. Apple stie ca exista alte accesorii asemanatoare pe piata sa ca in brevet compania descrie cum poate fi produs un incarcator de priza cu o baterie incorporata dar si cu un chip special integrat. Acest chip ar imparti puterea trasa din priza catre bateria integrata in incarcator si bateria iDevice/Mac-ului pentru o cat mai eficienta incarcare a ambelor baterii.

“Such external batteries are generally cumbersome to use, at least because they must be unpacked for use and then repacked for storage,” Apple’s filing states of current options available on the market. “In addition, many users forget to bring the external battery in addition to the adapter while in transit.

“What is needed is a way to combine a power adapter and a battery so that a user does not have to carry an additional battery while traveling with a portable electronic device.”

Exista pe piata foarte multe astfel de accesorii si inca unul de la Apple nu ar schimba prea mult lucrurile. Totusi cand Apple se gandeste sa faca un produs, il face in asa fel incat sa fie cat mai atractiv cu putinta desi in realitate ofera aproximativ aceeasi functionalitate precum altele din aceeasi categorie. Imi imaginez ca un asemenea incarcator care ar avea indeajuns de multa energie pentru a incarca un MacBook dar si un iDevices ar costa destul de mult asa ca va fi interesant de vazut ceva scoate Apple peste cativa ani.