SmartCover pentru iPad 2 – iDevice.ro mini review

Ieri am primit de la iPad2.ro o husa SmartCover neagra din piele pe care cu graba am pus-o pe tableta iPad 2. Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, tot ce s-a spus in legatura cu faptul ca SmartCover curata ecranul de impuritati si mizerie este total neadevarat. Observati acele dungi frumoase de pe ecran? Ele au aparut dupa ce am instalat husa si am inchis/deschis-o de cateva ori. Din punct de vedere estetic, ecranul arata mai rau dupa ce puneti o husa SmartCover pe el insa acest mic neajuns se poate rezolva foarte usor cu putina indemanare si o ustensila pentru curatat ecrane.

Bun, sa trecem acum la produs in sine. SmartCover este o husa pentru tableta iPad 2 care are montati 21 de magneti ce se “leaga” de alti 10 magneti montati in tableta iPad 2 astfel incat husa sa fie perfect aliniata pe ecranul tabletei. Totul este calculat la milimetru astfel incat husa acopera tot ecranul pana exact la margine unde exista alti magneti care blocheaza/deblocheaza tableta atunci cand acoperiti ecranul. De cand am aceasta husa pot sa spun ca am uitat cum se foloseste butonul Lock pentru ca nu fac decat sa pun husa pe ecran si sa o iau de pe ecran iar tableta porneste/se blocheaza singura. Cand luati husa de pe ecran, ecranul va fi foarte slab luminat pentru ca partea cu senzorul de lumina este acoperita insa dupa ce luati husa de pe intreg ecranul acesta va reveni la setarea normala de luminozitate.

Desi e grozav sa nu mai apesi butonul Lock de fiecare data, husa SmartCover are un foarte mare neajuns, este grea. Are doar 130 de grame insa credeti-ma ca veti simti aceasta greutate cand o puneti pe tableta. iPad 2 este usoara, nu foarte dar indeajuns de usoara incat sa o puteti tine in mana fara a face febra musculara. De indata ce ii puneti husa veti simti ca veti “un pietroi” in mana insa in timp va veti obisnui cu ea si veti suporta greutatea pentru avantajul pe care vi-l ofera husa.

Avantajul unei huse SmartCover sta in faptul ca ea poate fi rulata si se transforma intr-un stand pentru tableta voastra. Poate ca la inceput nu veti fi foarte impresionati de aceasta functie a tabletei insa credeti-ma ca veti avea de ce sa sprijiniti tableta atunci cand stati in pat iar cand o tineti in mana aveti un plus de siguranta. Folosind acest sistem puteti pune tableta pe un birou si tasta cu semi-usurinta daca o lasati culcata sau o puteti ridica si va puteti uita la un clip video sau face o scurta prezentare. Imi place cum a conceput Apple aceasta husa iar sistemul de magneti din ea este indeajuns de puternic pentru a tine tableta atasata de husa chiar si atunci cand tineti tableta numai de husa SmartCover.

Unii dintre voi si fac probabil griji in legatura cu modul in care se prinde husa de tableta si felul in care afecteaza magnetii componentele interne. Pot sa va spun ca tableta nu s-a zgariat absolut deloc, deocamdata, insa daca puneti husa nu veti mai putea scoate cartela SIM din ea. In ceea ce priveste magnetii, am mai discutat o data despre felul in care afecteaza sau nu componentele interne ale tabletei si va recomand sa cititi cel articol.

Nu curata ecranul, adauga un plus sesizabil de greutate pentru tableta iPad 2, te face sa uiti ca ai butonul Lock si este extrem de utila in lucrul de zi cu zi al tabletei insa isi merita oare banii? Eu as spune ca si-i merita pentru ca este eleganta, are un sistem de prindere foarte bine pus la punct care nu afecteaza structura tabletei, are un sistem de inchidere/deschidere extrem de util si permite folosirea ca si stand pentru tableta noastra. Daca as fi dat 69$ pe husa aceasta nu as fi regretat nici o secunda banii cheltuiti si pentru mine oricum SmartCover reprezinta un accesoriu care nu va parasi tableta iPad 2 decat atunci cand se va strica.

Le multumesc celor de la iPad2.ro pentru husa. In curand un review complet al tabletei iPad 2 si sper sa fac unul si pentru adaptorul HDMI. Cateva poze voi pune putin mai tarziu. Acum nu mai ramane decat sa imi caut o geanta pentru a putea lua tableta cu mine “in lume”.

16 COMENTARII

  1. sau mai era husa aceea cu elastic care imbraca si fata si spatele. parca putea fi folosita si drept stand. avantajul acelei huse era ca nu mai aveai nevoie de altceva.

  2. Tot mai tare mi se pare husa oficiala de la iPad 1. A dat-o nenea steve cum ca acopera toata frumusetea tabletei, dar cred ca e mai buna decat smart cover.

  3. @Volt: Deocamdata nu ma gandesc la asa ceva.
    @Marian: Husa am primit-o. Acum caut si eu o geanta.
    @Lucian: Nu exista smartcover la magazinele din Ro. Poti lua de la iPad2.ro.

  4. nu merge pe ipad 1…e o idee superba cu smartcovers dar nu suport ideea sa ii stea spatele ‘descoperit’…sa ne spui in review daca se zgarie precum ipod-urile..la ipodul meu touch l-am tinut o saptamana fara husa si avea deja niste zgarieturi… 😐

  5. salut.
    am si eu o intrebare. cu ce ati curatat smart cover-ul ? si al meu lasa urme pe ecran si nu stiu cum ce sa il curat. Multumesc

  6. […] SmartCover este un accesoriu pentru iPad 2 care se ataseaza tabletei folosind o serie de magneti dar care permite totodata inchiderea ecranului tabletei folosind interactiunea dintre o serie de magneti implementat in tableta  si o serie de magneti din accesoriu. Desi Apple nu declarase la conferinta ca ar putea exista aplicatii care sa interactioneze cu husa SmartCover, iata ca Evernote a facut o noua aplicatie numita Evernote Peek care este capabila sa detecteze cand husa SmartCover deschide ecranul tabletei noastre. Aceasta versiune a aplicatiei este dedicata celor care studiaza si permite utilizatorilor sa adauge anumite indicii pentru intrebari predefinite plus anumite raspunsuri la acele intrebari. Cand ridicati partea de jos a SmartCover veti vedea indiciul, cand ridicati partea de mijloc aveti raspunsul la intrebare. […]