Apple lucreaza la iDevice-uri cu bezel electroluminoscent

Astazi la oficiul american pentru brevete de inventie si marci a aparut o noua inregistrare pentru un brevet acordat companiei Apple. In documente Apple descrie o modalitate de a produce iDevice-uri cu bezel electroluminoscent, mai pe romaneste un bezel care ar putea fi folosit ca si display pentru smartphone. Practic Apple descrie o metoda prin care ar putea folosi bezelul iDevice-urilor pentru implementarea unor comenzi care ar permite utilizatorilor sa controleze diverse functii ale iOS. De ce sa mai folosim ecranul pentru a controla un joc daca prin bezel am putea avea acces la toate butoanele si ecranul ar ramane liber si neatins, iar asta pentru mine ar fi un “vis” devenit realitate.

Apple intends to use the secondary display to introduce a set of new illuminated indicators that are able morph into various controls for work and play. Illuminated gaming and productivity controls could be built into the face-side of the bezel and/or selected back-side areas of iOS devices like the iPad.

Pentru cei care nu stiu, bezelul este acea portiune care inconjoara ecranul si il desparte de butonul Home, difuzor, si marginile carcasei. Pe acest bezel Apple ar putea implementa comenzi pentru iPod sau alte aplicatii asemanatoare dandu-ne practic posibilitatea de a vedea tot ce se intampla pe ecran fara a il atinge in vreun fel. Imaginati-va ca structura din jurul ecranului s-ar putea ilumina cand primiti un apel sau un SMS, totul prin aceasta noua tehnologie descrisa de Apple. Desigur ca totul e doar un brevet care probabil nu va vedea prea curand lumina zilei.