Video: iPhone 4 are acelasi microfon pentru anularea zgomotelor de fond precum Nexus One

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UdUtsAA1y2k[/youtube]

Daca aveti un iPhone 4 atunci probabil stiti ca acea mica gaura de langa mufa audio este facuta pentru microfonul care anuleaza zgomotele ambientale in timpul convorbirilor sau al filmarilor. Apple a decis sa implementeze acest microfon dupa ce Google il implementase in Nexus One si se pare ca vorbim despre exact acelasi chip folosit in ambele terminale. Chipul de 3×3 mm produs de Audience se regaseste atat in Nexus One cat si in iPhone 4, cel putin asa sustin cei de la Chipworks care abia dupa aproape 1 an au reusit sa il descopere in iPhone. A fost nevoie de o radiografie a aparatului pentru a descoperi existenta chip-ului iar in clipul de mai sus avem o demonstratie a modului in care functioneaza tehnologia.

The package has an embedded digital signal processor with accompanying analog front ends. The iPhone’s audio cancellation capabilities are very impressive, outperforming just every non-Audience powered cell phone we’ve tried… This is a huge win for Audience. They’re seeing impressive traction in other smartphones. Going forward, it will be interesting to see if Apple decides to integrate the technology into the A5 (as they have with other subcomponents) or if this relationship with Audience is long-term.

Tehnologia din spatele acestui microfon este intr-adevar uimitoare insa din pacate nu totdeauna functioneaza cum trebuie deoarece au fost foarte multe persoane care au avut probleme cu convorbirile sau inregistrarile video. Microfonul oprea uneori de tot sunetul pentru inregistrari sau convorbiri telefonice insa problema nu a fost chiar atat de raspandita. In concluzie, avem microfon pentru anularea zgomotelor de fond precum are si Nexus One iar in clipul video de mai sus avem o demonstratie a modului in care functioneaza.