Apple breveteaza o metoda care imbunatateste calitatea pozelor facute cu iDevice-uri

iPhone 4 are fara indoiala una dintre cele mai bune camere dintre toate smartphone-urile disponibile pe piata. Camera de 5 megapixeli este capabila sa faca poze ce au o calitate mult peste medie insa nici filmarea in format 720p nu lasa de dorit. Chiar si in aceste conditii Apple incearca sa imbunatateasca tehnologia existenta si a brevetat un sistem care ar trebui sa ne permita sa facem poze mai bune cu iDevice-urile noastre. Ideea celor de la Apple are in prim-plan shutter-ul camerelor si un sistem electro-mecanic de controlare a acestuia. Apple intentioneaza sa dezvolte camere a caror shutter se inchide mult mai repede si permite captarea de poze de o calitate mult mai buna decat cele inregistrate acum.

Specifically the invention relates to digital cameras having an electro-mechanical shutter mechanism for accurate control of the exposure time of a microelectronic imaging sensor of the device. Such a design leads to lower power consumption due to the drive current of a bipolar electro-mechanical shutter mechanism being pulsed over as short an interval as possible. However, when shortening the close shutter pulse at the end of a given exposure, the quality of the captured image for that exposure may suffer due to noise (e.g., banding or other visible artifacts). Apple’s patent describes their invention that overcame this problem.

O expunere mai mica are drept rezultate poze de calitate mai buna conform celor de la Apple si e posibil sa vedem tehnologia implementara chiar si in camere digitale. Desigur ca de la brevet la implementare e drum lung insa macar stim ca Apple lucreaza la imbunatatirea camerelor existente in produsele sale.