Video: In The Box permite portarea aplicatiilor de pe Android pe iOS

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fhyd18h_as4[/youtube]

In The Box este un nou proiect lansat de un dezvoltator francez care va permite dezvoltatorilor de aplicatii pentru Android sa isi porteze aplicatiile pe platforma iOS. Programul dezvoltat de el folosest platforma de virtualizare Dalvik iar in esenta procesul este asemanator cu cel dezvoltat de Adobe pentru portarea aplicatiilor flash pe iOS. Dezvoltatorii trebuie intai sa faca o parte din cod in Xcode apoi sa porteze aplicatia in limbajul de programare acceptat de Apple iar rezultatul final este o aplicatie care poate fi trimisa la aprobare in AppStore pentru ca va fi la fel de buna precum una normala.

“in the box” is a porting of Dalvik VM and Gingerbread Android APIs on top of iOS. It enables Android application developers to execute their Android application on iOS.

At this time, project is not really ready to checkout. Please, wait a little during cleaning stage. You could contribute very soon, but you are welcome right now in discussion groups.

We will update the status of this project on this page, as well as in announcement discussion group.

Proiectul In The Box este foarte interesant si daca in final se va dovedi a functiona asa cum il prezinta initiatorul sau atunci cu siguranta va fi foarte multa lume interesata sa il foloseasca. Voi ce aplicatii de pe Android ati dori sa vedeti si pe iPhone, asta daca exista vreuna care sa va placa si nu este in AppStore. Pentru cei interesati, codul sursa al In The Box poate fi gasit aici.

6 COMENTARII

  1. Ceva in genu PhoneWeaver de pe Android este si pe iOS ? Adica o aplicatie cu profile unde poti alege la intervale definite ca telefonul sa treaca automat dingeneral in silent si invers… ???

  2. Este bine că vom avea și mai multe aplicații pentru iOS decât avem în prezent, deși mă întreb care ar fi dezvoltatorii care au dezvoltat întâi aplicații pentru Android înainte să le dezvolte pentru iOS …

  3. Oricat de eficienta ar fi portarea, daca codul pe Android nu e facut de tine, e foarte greu sa lucrezi pe codul altcuiva. Multi prefera sa-l rescrie decat sa descifreze codul altora. Si chiar si dupa portare e foarte mult de munca. Iar daca dezvoltatorul unei aplicatii nu vrea sa o porteze pe iOs, ma indoiesc ca ar antrena altcineva multe resurse sa faca asta.

  4. Nu-mi doresc nimic din appstore-ul androidului, dar asi plati/dona bani pentru o portare win phone 7 pe iphone in schimb. Ma mir ca nu face nimeni asta comparativ cu comunitatea xda developers care au reusit triple-boot pe htc hd2 cu win mobile 6.5, winphone 7 si android. De asemenea ma mir ca nu incearca cineva portarea ios-ului pe alte telefoane cu hardware mai potent desi stiu ca in ambele cazuri scrierea driverelor ia o groaza de timp. Eu totusi mai sper…