iOS 5 va folosi in continuare Google Maps drept sursa de harti pentru aplicatia Maps

Iata ca acum, cu cateva zile inaintea WWDC 2011, incep sa apara si informatiile pe care toti le asteptam in legatura cu iOS 5. Desi s-a zvonit ca noul sistem de operare va avea o noua aplicatie Maps care va folosi un sistem de harti proprietar Apple. In realitate se pare ca tot Google Maps vor fi incarcate in aplicatia Maps din iOS care va ramane probabil si fara sistemul de navigatie turn-by-turn pe care toti il asteptam. Probabil putina lume se astepta ca Apple sa lanseze acum un nou sistem de navigatie pentru iOS avand in vedere ca va implementa un nou sistem de notificari si un nou sistem de widget-uri.

Now, sources have told 9to5Google that although Apple is working to improve the iOS Maps application, iOS 5 will not bring an Apple developed maps service and Google Maps is still in. Besides Apple’s purchase of both Placebase and Poly9, some speculated that Apple is building their own maps service to either compete with Google or step away from their input into iOS.

Google Maps a evoluat enorm de mult in ultimii ani si hartile din Romania sunt aproape la fel de bine detaliate si actualizate precum hartile din iGo sau Navigon, ba in unele cazuri Google Maps afiseaza chiar mai multe detalii decat celelalte 2 aplicatii. Din pacate aplicatia Maps din iOS este foarte limitata in optiuni si se pare ca iOS 5 nu va schimba acest lucru asa ca nu ne ramane decat sa speram la noutati in iOS 6.