Prima Pagina accesorii 4 din 5 doctori din SUA planuiesc sa achizitioneze o tableta iPad...

4 din 5 doctori din SUA planuiesc sa achizitioneze o tableta iPad pentru serviciu

Stiti deja ca iDevice-urile sunt terminale foarte versatile si totodata stiti ca exista destul de multe accesorii medicale disponibile pentru noi. Impreuna cu aceste accesorii exista si o suita de aplicatii special concepute pentru doctori iar in SUA comunitatea medicala foloseste tableta iPad atat in spitale cat si in cabinetele particulare. Poate va amintiti de acest articol in care va spuneam ca in spitalele americane tableta iPad a devenit o “unealta” indispensabila pentru doctori. In aceeasi idee un studiu derulat in SUA ne spune ca 4 din 5 doctori americani planuieste sa achizitioneze o tableta iPad pentru a o folosi la serviciu desigur.

Daca doctorii americani pornesc un trend atunci cu siguranta altii ii vor urma. Partea buna acestui trend sta in faptul ca iDevice-urile sunt de real ajutor atat pentru doctori cat si pentru pacienti insa desigur ca vorbim despre sisteme medicale mult mai bine organizate decat cel din Romania.

  • Dan B.

    La noi fug medicii din tzara ca de dracu de tamaie…. Sa le dai iPad… poa folosesc pe post de tava in cap!

  • Markus Sorin

    Din pacate, majoritatea aplicatiilor medicale in Romania sunt facute pt windows, chiar si softurile de administrare a bazelor de date cu pacienti online interconectate cu SIUI merg cu buguri pe safari, necesita de obicei IE. Pt IOS in schimb am gasit aplicatii bunicele de citit noutati medicale, eu personal nu am intilnit unelte efective de lucru pentru medici. Nici macar un cititor de fisiere DICOM acceptabil nu exista,…avind in vedere ca imageria medicala se afla frecvent captiva acestui format.

  • zaone,fa o fapta buna si zi-mi si mie cumpot sa fac diacritice in ibooks?ma chinui de atat tmp si nu reusesc…maj fis le conv din rtf in epub crezi ca acolo se pot pierde diacritice?devine deja stresant xD