Apple respinge aplicatii din App Store din cauza promotiilor pentru iDevices

Va spuneam acum cateva zile ca Apple incearca sa oblige companiile americane sa respecte un set foarte strict de reguli in ceea ce priveste promotiile pentru iDevice-uri. Apple incaerca sa isi protejeze brandul in fata clientilor si obliga companiile care fac anumite concursuri pentru iDevices sa respecte niste reguli atunci cand prezinta produsele si le ofera pentru a fi castigate. O companie din SUA s-a trezit ca o aplicatie trimisa spre aprobare in App Store i-a fost respinsa deoarece nu respectase regulile companiei Apple intr-unul dintre concursurile pe care le desfasoara pentru o tableta iPad. In motivarea respingerii aplicatiei Apple a transmis companiei ca in concursul sau nu respecta regulile pentru concursuri si promotii ale companiei Apple si aplicatia lor nu poate fi acceptata in App Store.

We’ve completed the review of your app, but cannot post this version to the App Store because it did not comply with the App Store Review Guidelines, as detailed below:

* 20.2: Official rules for sweepstakes and contests, must be presented in the app and make it clear that Apple is not a sponsor or involved in the activity in any manner

Compania facuse promotia doar pentru a atrage atentia publicului asupra produselor sale si nu se astepta la o asemenea decizie din partea Apple. Problema cea mai mare este ca acea companie are alte cateva aplicatii in review la Apple si acele aplicatii s-ar putea sa fie respinse din exact acelasi motiv. Este pacat ca o companie ca Apple recurge la asemenea metode de constrangere pentru a obliga companiile sa respecte un set de reguli putin cam restrictive. Presupun ca in viitor vom mai auzi despre asemenea cazuri si unii vor renunta la a mai oferi iDevice-uri la concursuri.

4 COMENTARII

  1. “* 20.2: Official rules for sweepstakes and contests, must be presented in the app and make it clear that Apple is not a sponsor or involved in the activity in any manner.”

    Regula asta nu face decat sa delimiteze Apple de orice concurs sau promotie face compania respectiva.Apple face ce orice companie serioasa ar face, in situtia data, pentru a evita eventuale procese, care ar decurge in urma unor nereguli cu concursul respectiv.Deci se asigura ,ca nu se trezeste vreun american mai destept,care vrea sa faca un ban de pe urma lor.In State,asemenea procese se practica, si culmea, se castiga foarte des.Deci nu mi se pare deloc o regula absurda,Apple doar aplica zicala:”Better safe than sorry!”