Video: iMessage vs BlackBerry Messenger

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f2C7AHCFFjE[/youtube]

BlackBerry Messenger, serviciul care ar trebui sa fie “omorat” de iMessage conform unor analisti americani, este una dintre cele mai populare functii ale terminalelor BlackBerry. In clipul de mai sus avem o scurta demonstratie a modului in care functioneaza cele 2 servicii pe un terminal iPhone 4 si pe un terminal BlackBerry ce ruleaza BlackBerry OS 6. Practic multi au spus ca Apple a copiat iMessage de la BlackBerry insa in realitate conceptul celor de la BlackBerry a fost copiat de altii inainte ca Apple sa o faca dar Apple a decis sa il introduca in iOS 5 si cred ca multa lume este fericita de aceasta decizie.

Observati in clipul de mai sus ca iMessage trimite mesajele aproape instant insa la trimiterea pozelor exista unele probleme. In testele mele am observat ca dureaza destul de mult de la incarcarea pozei pe serverele Apple si pana la receptionarea ei pe celalalt terminale. In cazul clipurilor video situatia este diferita, am incercat sa trimite vreo 2 clipuri insa de fiecare data trimiterea a esuat deci exista multe aspecte ale iMessage care trebuie rezolvate pana la lansarea finala. Chiar si in versiune beta, iMessage se descurca bine in fata BlackBerry Messenger si cu siguranta va fi o functie pe care multi o vor iubi.

2 COMENTARII

  1. Ce si-a luat-o cel cu BlackBerry in freza cand a trimis mesajul: “What the HECK?” =))

    Mi se pare mai smechera aplicatia de pe BlackBerry, nu stiam ca are si grupuri cu liste, chat, etc. Asteptam sa le bage si Apple in iOS pe toate :D, macar asa putem spune ca a copiat cu adevarat :).

  2. deci sa inteleg ca apple a inceput sa copieze la greu functii ale altor terminale si tweak-uri din cydia, dovedesc faptul ca au cam terminat-o cu inovatiile revolutionare…