Prima Pagina Android 40% dintre europenii aflati in cautarea unui smartphone ar putea cumpara iPhone...

40% dintre europenii aflati in cautarea unui smartphone ar putea cumpara iPhone 5

Compania Yankee Group a derulat in ultimele luni un sondaj de opinie in randul detinatorilor de smartphone-uri din Europa care sunt acum in cautarea unui nou telefon. In urma rezultatelor obtinute compania a anuntat ca 40% din persoanele care sunt in cautarea unui smartphone ar cumpara viitorul iPhone 5. Doar 19% dintre acestea ar cumpara un terminal Android, 17% se gandesc la achizitionarea unui terminal BlackBerry si doar 15% au in plan achizitionarea unui terminal Nokia.

Available in July, this new survey offering provides key insights into European mobile user behavior, attitudes and purchase plans. For example, it finds 40 percent of consumers who intend to buy a smartphone as their next mobile device will choose an iPhone. Android-based devices come in second (19 percent), followed by BlackBerry (17 percent) and Nokia (15 percent).

“These findings highlight the continued strength of Apple in the European smartphone market and, in particular, its phenomenal brand appeal,” said Declan Lonergan, research VP at Yankee Group. “The data also highlights the enormous challenges faced by Nokia and RIM to retain mind share and market share in this increasingly dynamic and competitive marketplace.”

Cifrele sunt intr-adevar interesante avand in vedere ca Apple a amanat lansarea unui nou model de iPhone acum si in toamna vor fi extrem de multe persoane dornice sa faca o asemenea achizitie. iPhone 5 va fi cu siguranta smartphone-ul sfarsitului de an mai ales ca vine cu iOS 5 care aduce foarte multe noutati pentru posesorii de iDevices.

 • Sunny

  Daca va avea acelasi design ca iphone4 nu cred ca va avea chiar atat de multi cumparatori. Un nou design ar revolutiona piata.

 • Ciprian C

  Ce masina de marketing este Maru`…

 • vali

  la fel zic si eu, dc nu schimba designul si in primul rand ecranul..pa.

 • Tigris Regalis

  Sondajul probabil nu se aplică la români, care ar cumpăra un nou model de iPhone doar condiționat – adică dacă se vor mai putea fura aplicații prin jailbreak, dacă noul model va avea ecran cât o plăcintă, dacă vor exista “schimbări radicale” și tot felul de alte fantezii care reies de prin posturile de pe acest site … se pare că restul Europei nu are atâtea așteptări desprinse de realitate și se bucură de noutățile pe care le va aduce noul model de la Apple.

 • @Tigris Regalis: Ce reiese din articolele mele? Cred ca te referi al comentarii.

 • alex

  zaone ai pus mina pe galaxy s2 ? …spune ,nu ai vrea un ecran de 4 inch pe iphone 5 ,,

 • Nu prea vad legatura cu ce am scris eu in articol.

 • alex

  spun ca ,,,,,lumea asta asteapta la apple ecranul de 4 inch pentru iphone 5 ,,,,,eu am pus mina pe galaxy s2 si nu este o placinta ….

 • Me

  …nu este o placinta, ci o paleta de tenis de masa sau un fund pentru taiat salata….;))

 • daniel

  ecranul de 4″ este pentru cocalari cand il scot sa ocupe jumatate de masa la terasa. am si utilizezi i4 zilnic pentru zeci de emailuri, browsing pe net intensiv si sincer nu simt nevoie unui ecran mai mare. pentru asta e ipad sau tableta. stiu ca multi vor ecrane cat mai mari ca de inainte era telefonul stil caramida cum are buzdugan in reclama TV deci cred ca le-ar place si 7-8″.
  pentru mine iphone 5 ideal ar fi unul cu o durata de viata a bateriei dubla sau chiar tripla.

 • alex

  ia uite Me !!!!!!!!!!!
  iphone 115.5 x 62.1 x 12.3 mm
  galaxy 125.3 x 66.1 x 8.5 mm
  daca asa consideri …