Prima Pagina Apple Apple ar putea renunta la colaborarea cu Samsung pentru producerea chip-urilor A6...

Apple ar putea renunta la colaborarea cu Samsung pentru producerea chip-urilor A6 din iPad 3

In ultimele luni relatiile dintre Samsung si Apple par a fi destul de tensionate avand in vedere recentele procese intentate de catre Apple. Situatia ar putea avea un impact mult mai mare decat si-ar fi putut inchipui multi deoarece Apple ar putea renunta la serviciile celor de la Samsung in ceea ce priveste producerea chip-ului A6 care ar trebui sa fie implementat in iPad 3 si iPhone 6. A6 reprezinta evolutia logica pe care chip-urile celor de la Apple o au insa Samsung ar putea fi inlocuita cu TMSC, o companie din Taiwan care ar fi intrat in gratiile celor de la Apple si care ar avea sanse destul de mari de a inceheia un contract cu Apple pentru producerea noilor chip-uri.

TSMC stands a good chance of winning orders for Apple’s A6 processors, the paper quoted Dan Heyler, a semiconductor analyst with Merrill Lynch in Taipei, as indicating. But even if TSMC grabs all Apple’s tablet chip orders for 2012, sales generated from the orders will account for only 2% of TSMC’s overall sales for the year, Heyler was quoted as saying.

Deocamdata informatia este nesigura insa daca se dovedeste a fi adevarata atunci problemele dintre Apple si Samsung sunt mult mai grave decat par. S-a zvonit ca procesele privind copierea produselor Apple ar putea avea drept scop obligarea companiei Samsung sa incheie niste contracte cu Apple iar daca stirea prezentata de DigiTimes se adevereste atunci si zvonurile initiale ar putea fi adevarate. Chiar daca A6 va fi produs de TMSC, Samsung va continua sa produca chip-urile A4 si A5 pentru iPhone 4/5 pana in 2013 cand vom avea probabil un A7 produs exclusiv de TMSC.

  • oakyz

    Nu vad nici o problema, ba chiar mi se pare aiurea colaborarea intre 2 firme aflate in competitie directa. Chiar nu inteleg cum procedeaza Apple la producerea unor procesoare noi sau alte componente atata timp cat Samsung poate vedea clar ce tehnologie folosesc si implemnta asta intr`un fel sau altul pentru procesoarele proprii…

  • Pingback: Apple cauta parteneri pentru producerea chip-ului A6, renunta la Samsung()