Apple cauta parteneri pentru producerea chip-ului A6, renunta la Samsung

     “Mariajul” dintre Apple si Samsung pare sa se apropie de sfarsit din cauza recentelor procese privind brevetele de inventie incalcate de catre compania asiatica. Dupa obtinerea unei victorii in Olanda in fata unei curti speecializate pe brevete de inventie, Apple pare interesata sa renunte la colaborarea cu Samsung privind producerea chip-ului A6 pentru tableta iPad 3 si terminalul iPhone 6. Dupa tratativele duse cu TSMC, Apple pare a curta compania SPIL(Siliconware Precision Industries) in vederea unei posibile colaborari privind producerea chip-ului A6.

Packaging and testing firm Siliconware Precision Industries (SPIL) is likely to snatch outsourcing orders for Apple’s new processor dubbed A6, according to industry sources.

Apple recently conducted a visit to SPIL’s assembly line, and both parties discussed opportunities for cooperation, the sources revealed. SPIL stands a chance of becoming the first packaging and testing service provider designated by Apple, cutting into the supply chain of the vendor’s processor line, the sources said. 

     Desigur ca SPIL a negat faptul ca ar fi in tratative cu Apple insa cei de la DigiTimes au reusit sa obtina informatii de la surse apropiate celor 2 companii care sustin ca anumiti membri ai companiei Apple ar fi discutat cu reprezentanti ai SPIL privind o posibila colaborare.   Se pare ca reprezentantii Apple ar fi vizitat o linie de productie a companiei SPIL iar in baza celor vazute acolo se pare ca ar exista o dorinta din partea companiei din Cupertino pentru a negocia un posibil contract.

     Daca Apple va alege TSMC si SPIL in defavoarea celor de la Samsung atunci compania asiatica va pierde cateva miliarde de dolari si acesta ar putea fi doar inceputul.

3 COMENTARII

  1. Trag cu ochiul !!!
    Altii produc chipurile, nu Apple – aia au know how-ul. Ti-am mai explicat ca Apple face cel mult IO intr-un SoC cu core conceput de ARM si restul functiilor facute de altii – video, audio etc.
    Se pare insa ca e peste puterea ta de intelegere.