Apple ramane fara seful avocatilor specializati in brevete de inventie

Desi se afla in mijlocul unor procese foarte importante cu unele dintre cele mai puternice companii de pe glob, Apple a ramas fara liderul diviziei de avocati specializati in brevete de inventie. Richard Lutton Junior a decis sa paraseasca, compania din Cupertino desi este mai mult ca sigur implicat activ in procesele aflate pe rolul instantelor americane. Informatia vine de la agentia de presa Reuters care a anuntat ca locul lui Lutton a fost luat de catre BJ Watrous care in momentul de fata este Vice Presedinte si Chief IP Counsel la Apple.

Apple Inc’s chief patent counsel will soon leave the company, at a time when the iPhone maker is fighting numerous legal battles around the world, according to a source familiar with the situation. Apple is engaged in an expanding web of litigation concerning smartphone patents, mostly with phonemakers using Google’s rival Android software. It was unclear why Richard “Chip” Lutton Junior, who manages the iPhone maker’s patent portfolio, is leaving the company. However, BJ Watrous, a former deputy general counsel with Hewlett Packard, is now listed as Apple’s chief IP counsel on Watrous’s LinkedIn web page.

Desi pentru Apple pierderea este importanta, nu cred ca vreunul dintre procesele companiei va avea de suferit si mai mult ca sigur exista alti oameni cel putin la fel de capabili sa vaneze si sa agaseze patenerii si competitorii Apple. In ultima vreme procesele intentate de companie au atras destul de multe critici conducerii Apple care a fost acuzata ca nu “joaca corect”.