Video: Apple activeaza posibilitatea de a face update la iOS OTA direct din iDevice

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sZsSrm3E_Ow[/youtube]

Dupa ani in care utilizatorii au cerut posibilitate de a face update la iOS direct din terminal prin intermediul unei conexiuni de date, iata ca Apple a reusit in sfarsit sa implementeze aceasta functionalitate. Update-urile OTA sau Over-The-Air permit posesorilor de iDevice-uri sa descarce asa-numitele delta updates, adica un update pentru iOS care contine doar fisierele pe care Apple le-a modificat. Aceste update-uri au marimi mai mici decat cele normale, sunt mai usor de instalat si sunt descarcate mai rapid. Update-ul deta prin OTA pentru iPhone 4 are doar 133 MB si poate fi instalat din General>Software Update daca sunteti coenctati la o retea 3G sau Wi-Fi si aveti macar 50% din baterie disponibila.

Din pacate pentru cei care au jailbreak, Apple a blocat posibilitatea de a face software upodate OTA deci trebuie sa folosim iTunes pentru a beneficia de aceasta functie, cel putin deocamdata. Apple a implementat un script care verifica folderul /Applications din iOS si probabil daca gaseste Cydia blocheaza direct posibilitatea de a insta update-ul OTA. Chiar daca aceasta functie nu poate fi utilizata acum, Dev Team va gasi cu siguranta o modalitate de a o activa in viitor desi pentru cei care au nevoie de unlock aceasta limitare impusa de catre Apple este chiar de bun augur pentru ca update-ul nu va fi facut automat si nici nu poate fi impus.

Din pacate un UPDATE OTA va sterge toate pozele si va fi nevoie de o resincronizare cu iTunes sau iCloud dupa update deci aveti foarte mare grija ce si cum faceti.