Apple interesata de utilizarea energiei solare pentru incarcare viitoarelor produse

        Apple are cateva brevete de inventie care detaliaza modalitatea prin care un iDevice ar putea fi incarca utilizand un incarcator solar insa acum aflam cateva detali concrete despre intentiile companiei. Se pare ca in momentul de fata atat Apple cat si Samsung iau in calcul posibilitatea producerii de incarcatoare solare si Apple cauta chiar cativa producatori care ar putea produce asemenea produse. Din pacate tehnologia nu este inca 100% pusa la punct pentru a fi implementata in produse insa Apple pare a investi destul de multe resurse in pregatirea ei pentru “publicul larg”.

Samsung and Apple have been evaluating the possible niche market for solar-powered consumer products and considering the inclusion of Taiwan-based solar firms in their respective supply chains. However, according to Taiwan-based solar firms, these niche markets will need a longer time to develop. Samsung’s solar-powered netbook adopts a unique sized solar cell, added industry sources, and the number of solar cells used is less than rooftop solar systems, hence it is unlikely for solar-powered consumer products to form a solid market in the short term.

      Nu am utilizat un incarcator solar vreodata insa cele disponibile pe piata au o utilitate limitata si un timp de incarcare foarte mare. Un asemenea incarcator ar fi fara indoiala foarte util pentru consumatori insa numai in situatiile in care ar fi lasati pentru perioade lungi de timp fara o priza altfel un produs de genul acesta ar fi probabil greu de utilizat si ar necesita mult timp pentru a face o incarcare.

2 COMENTARII

  1. era cu ceva timp in urma un tip care inventase niste chestii patrate,care puteai sa le pui pe geam si se reincarcau de la soare si apoi puteai sa iti incarci idevice-ul,Zaone avea un videoclip cu el in site,chiar mi s-a parut ceva genial..:)))