Stocuri reduse pentru iPhone 3GS inaintea unei posibile opriri a productiei

       O luna ne desparte de conferinta Apple din septembrie in care vom vedea prezentat iOS 5 in toata “frumusetea” sa dar si noul terminal iPhone 5. Daca istoria se va repeta si anul acesta atunci iPhone 4 va lua locul 3GS-ului in oferta Apple iar cel din urma terminal nu va mai fi produs si va fi scos din ofertele tuturor partenerilor companiei. Saptamanile trecute am vorbit despre zvonuri care contraziceau aceasta traditie si sustineau ca iPhone 3GS va fi oferit in continuare de catre Apple in oferta ca o versiune low-end a seriei iPhone si va fi disponibil pentru doar 350$.

       Cei de la 9to5Mac au reusit sa afle de la surse din interiorul retelei de distributie a Apple, si nu numai, ca stocurile pentru terminale iPhone 3GS s-au redus substantial. Atat la retailerii Apple din SUA cat si la unii operatori de telefonie din Europa, stocurile pentru iPhone 3GS sunt neobisnuit de mici si in unele cazuri anumite magazine nu au fost informate despre completarea stocului in perioada imediat urmatoare. Daca informatiile sunt adevarate atunci este posibil ca iPhone 3GS sa fie scos din productie la inceputul lunii septembrie iar iPhone 4 sa ii ia locul in oferta Apple.

       In general o reducere a stocului reprezinta primul semn al intentiei companiei Apple de a scoate un produs din productie. Totul este un zvon deocamdata insa informatiile sunt logice avand in vedere ca iPhone 5 urmeaza sa fie lansat si iPhone 3GS este pe piata de mai bine de 2 ani deci ar putea fi retras fara probleme din vanzare.