Prima Pagina Apple O scoala din Florida va oferi elevilor tablete iPad in locul manualelor...

O scoala din Florida va oferi elevilor tablete iPad in locul manualelor scolare

       Tableta iPad 2, cea mai vine vanduta tableta a momentului, isi face incet incet loc in sistemul de invatamant american. O scoala din Florida, SUA, a luat decizia de a oferi elevilor cate o tableta iPad 2 in locul clasicelor manuale scolare in ideea de a economisi anual o parte din banii cheltuiti pe achizitionarea rechizitelor. Scoala a achizitionat 1.750 de tablete iPad 2 pentru aproximativ 700.000 $ iar in toamna toti elevii scolii vor primi cate o tableta pe care vor avea toate manualele scolare. Profesorii respectivei scoli au fost obligati sa isi reorganizeze materia astfel incat aceasta sa poata fi livrata prin intermediul unor carti direct pe tableta iPad 2 insa impreuna cu manualele standard sunt utilizate si aplicatii educationale disponibile deja in App Store.

Students learn differently now because of the technology. Students are used to having multiple sources and being able to have more social collaboration in their learning process rather than just doing it sitting quietly and reading. They are great ways for us to learn about this transition so that by (school year 2015-2016) all of us will be better prepared. Because of this district pilot we’ll be able to collect that information in a more organized fashion.

       Partea interesanta este ca in sistemul de invatamant american multe scoli utilizeaza tabletele iPad in locul manualelor scolare si pana acum programele pilot care au implicat tablete iPad au avut parte de succes. Desigur ca Apple are parte de multa publicitate in acest context si poate iPad 2 nu este tableta ideala pentru invatat insa in curand s-ar putea sa vedem din ce in ce mai multe gadget-uri folosite in scoli pentru a ajuta elevii/studentii sa invete mai usor.

 • Charly

  Parca as mai face si eu scoala odata! 🙂

 • KFF

  Vor spune romanasii nostrii rupti in …. ca elevii din Florida sunt niste snobi si niste filfizoni …

 • Blitzkrieg

  ma duc si eu acolo xD

 • anonimous

  la noi cred ca s-ar fi furat mai mult de jumatate din ipaduri

  oricum tare ideea. cand ma gandesc ca in timp ce eram la scoala ma gandeam ca in viitor o sa avem laptopuri in loc de manuale ..

 • Blitzkrieg

  +1 Ce ai zis acolo.Dar cred ca sar fura toate :))

 • crixalis

  La noi ar juca ping – pong cu ele in pauza, sau il folosesc ca tocator pentru legume, la cati analfabeti avem in scoli, multi nici nu stiu cum sa tina un pix in mana, daca vede un ipad zice ca tava de servit masa.

 • Tudor

  wow , 700.000 $. Nu stiu cate scoli dispun de banii astia sa achizitioneze niste tablete.

 • Vorbim de SUA nu de Romania.

 • Tudor

  Da , stiu. Vorbeam de Romania, unde sunt convins ca nu exista banii astia.

 • Mircea Mihai

  Eu as fi multumit sa-mi dea ei numai cartile in format digital si eu sa vin cu iPad-ul decat sa cumpar manuale de sute de lei.

 • Vali

  Acolo se face economie deoarece scoala asigura manualele