O scoala din Florida va oferi elevilor tablete iPad in locul manualelor scolare

       Tableta iPad 2, cea mai vine vanduta tableta a momentului, isi face incet incet loc in sistemul de invatamant american. O scoala din Florida, SUA, a luat decizia de a oferi elevilor cate o tableta iPad 2 in locul clasicelor manuale scolare in ideea de a economisi anual o parte din banii cheltuiti pe achizitionarea rechizitelor. Scoala a achizitionat 1.750 de tablete iPad 2 pentru aproximativ 700.000 $ iar in toamna toti elevii scolii vor primi cate o tableta pe care vor avea toate manualele scolare. Profesorii respectivei scoli au fost obligati sa isi reorganizeze materia astfel incat aceasta sa poata fi livrata prin intermediul unor carti direct pe tableta iPad 2 insa impreuna cu manualele standard sunt utilizate si aplicatii educationale disponibile deja in App Store.

Students learn differently now because of the technology. Students are used to having multiple sources and being able to have more social collaboration in their learning process rather than just doing it sitting quietly and reading. They are great ways for us to learn about this transition so that by (school year 2015-2016) all of us will be better prepared. Because of this district pilot we’ll be able to collect that information in a more organized fashion.

       Partea interesanta este ca in sistemul de invatamant american multe scoli utilizeaza tabletele iPad in locul manualelor scolare si pana acum programele pilot care au implicat tablete iPad au avut parte de succes. Desigur ca Apple are parte de multa publicitate in acest context si poate iPad 2 nu este tableta ideala pentru invatat insa in curand s-ar putea sa vedem din ce in ce mai multe gadget-uri folosite in scoli pentru a ajuta elevii/studentii sa invete mai usor.