Prima Pagina Apple Forbes Magazine ii ia un interviu lui comex pentru editia de saptamana...

Forbes Magazine ii ia un interviu lui comex pentru editia de saptamana aceasta a revistei

     Nicholas Allegra este studentul de 19 ani al universitatii Brown multumita caruia peste 2 milioane de utilizatori ai tablete iPad 2 au avut posibilitatea de a face jailbreak utilizand jailbreakme.com 3.0. Pentru noi Nicholas Allegra nu inseamna nimic insa pseudonimul comex este cunoscut de intreaga comunitate a jailbreakerilor iar revista Forbes s-a gandit ca ar fi bine sa ii ia un interviu celui care a lansat prima solutie de jailbreak pentru iPad 2. Comex locuieste in Chappaqua, New York insa in timpul anului universitar urmeaza cursurile universitatii Brown unde probabil va fi recunoscut de foarte multe persoane de indata ce va incepe studiile in toamna. Intrebat despre pasiunea sa pentru “spargerea” iOS-ului, comex a spus :

“It feels like editing an English paper,” Allegra says simply, his voice croaking as if he just woke up, though we’re speaking at 9:30 pm. “You just go through and look for errors. I don’t know why I seem to be so effective at it.” “I didn’t come out of the same background as the rest of the security community,” he says. “So to them I seem to have come out of nowhere.”

       Pentru noi comex reprezinta o salvare intr-o perioada in care geohot a fost angajat de Facebook, i0n1c s-a plictisit de statutul de “vedeta” si Dev Team e pur si simplu “pe butuci”. Daca il vom pierde si pe comex atunci este foarte posibil ca jailbreaking-ul sa devina istorie pentru ca in momentul de fata nu prea mai exista hackeri implicati in tinerea activa a fenomenului. Interviul lui comex va fi publicat in revista Forbes de saptamana aceasta.

Dino Dai Zovi, co-author of the Mac Hacker’s Handbook, compares JailbreakMe’s sophistication to that of Stuxnet, a worm thought to have been designed by the Israeli or U.S. government to infect Iran’s nuclear facilities. He compares Allegra’s skills to the state-sponsored intruders that plague corporations and governments, what the cybersecurity industry calls “advanced-persistent threat” hackers: “He’s probably five years ahead of them,” says Dai Zovi.

 • DomnulAvocat

  Odată cu ios5 jb va zbura la fel ca si nerd-ul asta care nu are prietena :)!!!!

 • “nerdu” asta ne face viata mai usoara…

 • DomnulAvocat

  @Ionut: Tu te auzi ce vb :)!?

 • ‘nerdu’ asta o sa aiba mult mai multe oportunitati in viata decat noi, decat cei ca tine ca il considera ‘no lifer fara prietena’ . vorbeste invidia din tine 🙂

 • Bogdan

  @DomnulAvocat dumneavastra sunteti GAY? Macar ala nu are prietena dar il duce capul mai mult decat iti va lumina tie Dumnezeu calea toata viata ta monotona!

 • flo

  @domulavocat
  ai fost cumva prezent in emisunea lui bote cu piti Dragusanu, dupa commenturi aduci, de ce nu-ti schimbi avataru’?
  ti-am citit fara sa vreau multe comentarii, las-o tata !!!!
  ia de aici avatar http://cms.inin.ro/cms_websites/cms_Burlacitza/participanti/filipflorin_405.jpg

 • Vladel

  Ala din donatii e miliardar in lei macar daca nu si in euro

 • DomnulAvocat

  @Bogdan: Știi vorba lui Andrei Gheorghe ? Ți-o spun eu : Ești un prost ! De ce te bagi in seama ? Nu Ma interesezi :)!!!
  @Flo: ești un troll ;)!! Vorbiti dracu pe subiect nu deraiati !!

 • Bogdan

  @DomnulAvocat imi pare rau sa va dezamagesc dar eu sunt pe subiect dumneavoastra nu! Odata cu ios5 spre surprinderea dumneavoastra jb nu o sa duspara pentru ca ios5 se jb dar dv. sunteti in copac la cules de banane, probabil daca nu o sa-l mai citati pe retardul de Gheorghe, o sa fiti mai pe subiect si nu o sa mai vorbiti neintrebat. Si pentru informatia dumneavoastra sa stiti ca datorita nerdzilor dumneavoastra va cufundati ouale in canapeaua proiectata cu un program facut de o companie de nerdzi va jucati la un joc facut de nerdzi va uitati la un televizor facut de nerdzi si va plimbati cu o mashina probabil daca nu pe jos cu baschetii facute tot de nerdzi, problema e ca eu nu am reusit sa cunosc pana acuma un nerd cu gagica naspa, cocalari da (chiar multi) asa ca in numele tuturor te rog sa te intorci la viata ta frustrata si sa ne lasi in pace cu lumea virtuala pe care tu nu o intelegi!(apropos i-am tradus si lu comex ce ai scris tu si ai primit felicitari!) Stima!

 • tudor

  stiti cumva daca cartelele gewey sim vor decoda si ios 5? 😕

 • Da, stim, nu vor decoda iOS 5.

 • adi

  @Dl. Avocat

  daca 7 oameni iti spun ca esti beat, probabil esti, chiar daca tu nu vrei sa recunosti. (nu te apuca sa numeri, am spus doar un numar..)

  ce rost are comentariul tau de aici?