Iata cum poti accesa iCloud.com fara cont de developer

       Luni Apple a lansat iCloud.com, o versiune beta a website-ului cu ajutorul caruia vom putea administra datele din conturile noastre iCloud. Din pacate pentru multi, Apple a ales sa limiteze accesul doar pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS. La mine iCloud.com este accesibil de pe 3 conturi diferite si niciunul nu este inregistrat pentru Dev Center deci limitarea aceasta se aplica doar pentru anumite Apple ID-uri. Pentru cei care nu pot accesa iCloud.com exista o metoda de a indeparta limitarea impusa de Apple si daca urmati pasii de mai jos veti putea accesa contul vostru iCloud. Problema este ca nu veti putea folosi aplicatiile web din el dar macar puteti vedea despre ce e vorba.

  1. Accesati iCloud.com utilizand Chrome sau Safari.
  2. Faceti click dreapta pe o portiune goala a site-ului, alegeti optiunea Inspect Element si apoi optiunea Console.
  3. In consola scrieti urmatoarea linie de cod apoi apasati Enter : javascript:CloudOS.statechart.gotoState(“active.springboard”)

     Dupa efectuarea acestor pasi veti avea acces la dashboard-ul iCloud.com insa nu veti putea utiliza niciuna dintre aplicatii. Avand in vedere ca ati rulat un cod Javascript pentru a accesa interfata, o simpla reincarcare a paginii va redeschide pagina de login de unde trebuie sa urmati iar procesul de depasire a limitarii impuse de catre Apple. Desigur ca acesti pasi trebuie urmati doar de catre cei care au iOS 5 instalat in dispozitiv si macar un backup facut cu iCloud.

Thanks to Dan.