comex si geohot premiati la Pwnie Awards 2011

      V-am spus acum 2 saptamani ca geohot si comex au fost nominalizati in cadrul Pwnie Awards 2011. Ieri au fost alesi castigatorii acestor premii si cei 2 hackeri au castigat cate un premiu dar pentru categorii total diferite. Comex a fost nominalizat la categoria Pwnie for Best Client-Side Bug pentru exploit-ul descoperit in iOS 4 si transformat in solutia de jailbreak jailbreakme.com 3.0. geohot a avut parte de o nominalizare la categoria Pwnie for Best Song pentru un scurt clip video facut in perioada in care Sony il daduse in judecata pentru solutia de jailbreak pentru PS 3.

       2 categorii diferite pentru 2 dintre cei mai importanti hackeri ai comunitatii iOS insa premiul lui comex este cel mai important deoarece a dezvaluit o vulnerabilitate periculoasa care a adus posibilitatea de a face jailbreak pe iPad 2. Din pacate jailbreakme.com 3.0 a fost blocat de catre Apple incepand cu iOS 4.3.4 dar cei care au iOS 4.3.3 sau mai mic o pot folosi in continuare fara probleme.

3 COMENTARII

  1. Maca sa zica dreacu astia de la Apple “sarumana” astora doi cafara ei, ciu ciu vanzari! Jailbreakul e bun la ceva. Macar la Bursa de pe Wall Street. Oricum astia doi sunt angajati de Apple sa sparga sistemul si sa distribuie sistemul. Asa de ochii lumii.